Χέννα: Οι βιολογικές βαφές μαλλιών είναι το νέο trend

Μια φυσική επιλογή βαφής που λειτουργεί και ως θεραπεία, ωφελώντας διπλά τα μαλλιά σου.

Μακριά μαλλιά iStock

Είναι γεγονός ότι οι συνθετικές βαφές μαλλιών μπορούν να βλάψουν μακροπρόθεσμα την τρίχα, ιδίως αν δεν τηρείται μια εντατική ρουτίνα περιποίησης από πλευράς σου. Οι μόνιμες βαφές μαλλιών μπορεί να χαρίζουν πιο σταθερό αποτέλεσμα, περιέχουν ωστόσο χημικές ουσίες, με αποτέλεσμα τα χημικά μόρια να διεισδύουν στην τρίχα και να καταστρέφουν την ανώτερη στιβάδα της, παραμένοντας εκεί για μήνες. Αυτό με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια υγρασίας, κάνοντας τα μαλλιά να δείχνουν (και να είναι) αφυδατωμένα, ξηρά και θαμπά.

Δες επίσης: Τα 5 κορυφαία χρώματα μαλλιών για τη φετινή άνοιξη είναι πιο κομψά και νεανικά από ποτέ

Γι' αυτό και όλο και περισσότερες γυναίκες τείνουν να προτιμούν τις βιολογικές βαφές μαλλιών ή αλλιώς, χέννα, που αποτελούν συνθέσεις πιο φιλικές προς την επιδερμίδα, την τρίχα και την υγεία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι έχουν γίνει ήδη μεγάλη τάση στις βαφές μαλλιών, με τις σχετικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο να "χτυπούν" κόκκινο. Ως φυτικό προϊόν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα ακόμα και από γυναίκες που υποφέρουν από αλλεργίες σε διάφορα χημικά συστατικά αλλά και από εγκύους που θέλουν να αποφύγουν τις χημικές βαφές, εφόσον πρόκειται για φυσική χέννα, που παράγεται αποκλειστικά από το φυτό και δεν περιέχει πρόσθετα χημικά.

Τι ακριβώς είναι η χέννα και ποια τα οφέλη της

Η χέννα είναι ένα από τα λίγα προϊόντα που βρίσκονται στη φύση και μοιάζει στη σύστασή της με την κερατίνη των μαλλιών, πράγμα που σημαίνει ότι δίνει εκπληκτικό χρώμα με διάρκεια χωρίς την ανάγκη χημικής επεξεργασίας που να "σταθεροποιεί" το χρώμα. Παράλληλα όμως λειτουργεί και ως θεραπεία για τα μαλλιά, αφού περιποιείται την τρίχα προστατεύοντάς τη, και χαρίζει όγκο και λάμψη στα μαλλιά, κάνοντάς τα να δείχνουν απόλυτα υγιή. Είναι μια χρωστική ουσία που προέρχεται από το φυτό Lawsonia inermis και παράγει μια πλούσια, κόκκινη προς πορτοκαλί χρωστική ουσία. Μάλιστα, θεωρείται ένα από τα πιο παλιά προϊόντα ομορφιάς, αφού την χρησιμοποιούσαν για τη βαφή των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος από τα αρχαία χρόνια.

Δες επίσης: Έχεις βαμμένα μαλλιά; 5 tips που θα σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμα

Εάν αναζητάς φυσικές λύσεις για να ανανεώσεις το χρώμα των μαλλιών σου, να το αλλάξεις ή ακόμα και να καλύψεις τα πρώτα γκρίζα, η χέννα είναι για σένα. 

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις καλύτερες φυτικές βαφές μαλλιών και θα τις βρεις εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i