Μακιγιάζ για ώριμες επιδερμίδες: Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

Ποια είναι τα ασυναίσθητα, μικρά λαθάκια που εύκολα μπορούν να σε κάνουν να δείξεις μεγαλύτερη και πιο κουρασμένη.

Sarah Jessica Parker Splash News / Ideal Image

Πολλές είναι οι γυναίκες που παραπονιούνται για το ότι δείχνουν μεγαλύτερες με το μακιγιάζ ή νιώθουν ότι το μακιγιάζ τις "κρύβει". Αυτό δεν είναι απαραίτητα αποκύημα της φαντασίας τους, καθώς πράγματι το μακιγιάζ μπορεί να γίνει "καταστροφικό" για ένα πρόσωπο, αν δεν έχει εφαρμοστεί σωστά και με τις κατάλληλες κινήσεις. Όσο βοηθητικό κι αν είναι το μακιγιάζ γενικά, μια λάθος κίνηση αρκεί για να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στο συνολικό αποτέλεσμα.

Δες επίσης: Ανοιξιάτικο μανικιούρ 2023: Το καφέ έχει ήδη γίνει το νέο nude στα νύχια

Μάλιστα, είναι γεγονός ότι όσο πιο ώριμη η επιδερμίδα του προσώπου, τόσα περισσότερα είναι τα makeup hacks που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να έχεις ένα όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφο, λαμπερό αποτέλεσμα στο πρόσωπο που όχι μόνο δεν θα σε μεγαλώνει, αλλά και θα σε κάνει να δείχνεις πιο νέα και δροσερή.

Ποια είναι τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη μακιγιάζ που σε μεγαλώνουν;

#1. Βάζεις παραπάνω foundation από αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι

Στην προσπάθειά μας να καλύψουμε ατέλειες (κηλίδες, πανάδες, σημάδια ή ερυθρότητα και κοκκινίλες) βάζουμε παραπάνω ποσότητα foundation από αυτή που ενδείκνυται. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, υπάρχει το ενδεχόμενο το προϊόν να "σπάσει" δημιουργώντας τόσο ένα αντιαισθητικό εφέ μάσκας όσο και (περισσότερες) λεπτές γραμμές. Επιπλέον, η περίσσεια προϊόντος εισχωρεί στις σχηματισμένες ρυτίδες εντείνοντας την όψη τους. Αποτέλεσμα; Κουρασμένη, ταλαιπωρημένη όψη με ακόμα πιο έντονες, βαθιές ρυτίδες.

Δες επίσης: Juicy Lips: Το εύκολο makeup hack για μεγαλύτερα, πιο σαρκώδη χείλη

Tip: Προτίμησε πιο λεπτόρρευστες συνθέσεις, με υφή σαν νερό (ιδανικά να περιέχουν και υαλουρονικό οξύ) και δούλεψε πολύ καλά το προϊόν στο πρόσωπο με ένα beauty blender ή foundation brush. Κάνε ταμποναριστές κινήσεις ασκώντας μικρές πιέσεις για να απορροφηθεί καλά το makeup - αυτή η "τεχνική" θα χαρίσει ταυτόχρονα ένα μίνι botox εφέ στο δέρμα σου.

#2. Το παρακάνεις με το ρουζ

Καλό θα ήταν να μην υπερφορτώνεις το πρόσωπο με πολύ μεγάλη ποσότητα ρουζ γιατί το αποτέλεσμα θα δείχνει ψεύτικο. Όταν θες να δείχνεις ξεκούραστη και φρέσκια, προτίμησε ένα ελαφρύ ροζ ή ροδακινί χρώμα στα μάγουλα, σε μικρές ποσότητες - ίσα ίσα για να φανεί "δικό σου", ότι ξύπνησες δηλαδή με αυτή τη ροδαλή όψη υγείας. Επιπλέον, πολλές γυναίκες τραβούν το ρουζ ή το μπρόνζερ σε καθοδική φορά, κάνοντας έτσι το πρόσωπο να δείχνει "ριγμένο", όταν το μόνο που θες να πετύχεις είναι ένα facelift εφέ. Για να γίνει σωστά όμως, είναι προτιμότερο να εφαρμόζεις το ρουζ ή το μπρόνζερ σου με ανοδικές κινήσεις, πάνω από τα μήλα και τα ζυγωματικά προς τους κροτάφους.

#3. Δεν αφήνεις τα φρύδια σου να μεγαλώσουν (ή τα βάφεις πολύ έντονα)

Είναι καλύτερο να σταματήσεις να βγάζεις (πολύ) τα φρύδια σου και να τα αφήνεις να μεγαλώνουν όσο γίνεται, καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι τα πυκνά φρύδια, σε αντίθεση με τα λεπτά, σε κάνουν να δείχνεις μικρότερη. Καλό είναι να τα χτενίζεις σε ανοδική φορά για να αποκτήσουν ένα fluffy effect και σταθεροποίησέ τα με ένα gel φρυδιών που θα τους χαρίσει και λίγο χρώμα.

Tip: Από την άλλη, μην τα βάφεις πολύ έντονα και μην κάνεις αυστηρά, γεωμετρικά σχέδια στην προσπάθειά σου να τα "γεμίσεις", καθώς θα σε κάνουν να δείχνεις πιο... άγρια και σίγουρα όχι φρέσκια.

#4. Δεν ενυδατώνεις το δέρμα σου κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ

Η ενυδάτωση είναι σημαντική όχι μόνο ως το πρώτο βήμα πριν την εφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ αλλά και κατά τη διάρκειά του, ιδίως αν έχεις ξηρό δέρμα. Ένα μικρό μυστικό των makeup artists είναι να αναμειγνύουν λίγες σταγόνες από τον ενυδατικό ορό μαζί με το foundation (ειδικά όταν το τελευταίο είναι πιο παχύρρευστο και θέλουν να το "ελαφρύνουν"). Επίσης, βάζουν λίγες σταγόνες και κατά την εφαρμογή του ρουζ ενώ δεν ξεχνούν να ψεκάζουν setting spray σε κάθε στάδιο του μακιγιάζ.

Tip: Μπορείς επίσης να απλώσεις στο τέλος μερικές σταγόνες ελαίου προσώπου στα ζυγωματικά για έξτρα, dewy λάμψη (αντικαθιστώντας το highlighter).

#5. Προτιμάς (πολύ) σκούρα χρώματα σκιών

Ενώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς το τι χρώματα σκιάς να φορέσεις και σε ποια ώρα της ημέρας, είναι αλήθεια ότι τα πολύ σκούρα χρώματα (καφέ μπλε ή γκρι) σκιών τείνουν να μεγαλώνουν σχεδόν όλες τις γυναίκες που τα φορούν, ανεξαρτήτως ηλικίας. Κι αυτό γιατί "κλείνουν" το μάτι, αφού το καπάκι και το βλέφαρο κρύβονται κατά κάποιον τρόπο, ενώ οι σκούρες αποχρώσεις δίνουν μια ταλαιπωρημένη όψη. Τις ημέρες που θες να δείχνεις φρέσκια, προτείνουμε να προτιμάς απαλές ροζ ή μπεζ αποχρώσεις που "ανοίγουν" το μάτι - όσο πιο ανοιχτόχρωμες, τόσο το καλύτερο.

Δες και το παρακάτω βίντεο:

@lauriely_taylor_makeup Mature Makeup Mistakes These are just a few common mistakes that women do that can easily change their whole makeup look #ageinggracefully #makeupover40 #maturemakeup #maturemakeupmistakes #makeupover40beauty #matureskintips #maturemakeuptips ♬ original sound - Lauriely

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i