Perfect skin: Τα 3+1 χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο πρόσωπό σου

Με λίγα λόγια, τι να αποφύγεις αν θες καθαρή, λαμπερή επιδερμίδα.

skin iStock

Όλες μας θέλουμε λαμπερή, καθαρή, άψογη επιδερμίδα. Πόσες όμως προσπαθούμε πραγματικά γι' αυτό; Διότι δεν αρκεί να έχει κανείς καλά γονίδια, να κάνει σωστό skincare ή να τρώει υγιεινά για να έχει την επιδερμίδα που ονειρεύεται. Χρειάζεται επίσης να προσέχει τι συνήθειες ακολουθεί (ή δεν ακολουθεί). Και εξηγούμαστε παρακάτω.

Δες επίσης: Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω / πετάω τα καλλυντικά μου; Ένας χρήσιμος οδηγός για να γνωρίζεις

Υπάρχουν ορισμένες κινήσεις που επαναλαμβάνουμε καθημερινά όλοι οι άνθρωποι, και συχνά γίνονται ασυναίσθητα χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Αυτές οι συνήθειες ωστόσο μπορούν να αποβούν εξαιρετικά βλαβερές για την επιδερμίδα μας και να μας στερήσουν σταδιακά όλη τη λάμψη που θέλουμε. Ταυτόχρονα, οι περισσότερες είναι ό, τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στο πρόσωπό σου.

Ποιες είναι αυτές;

#1. Να πειράζεις το πρόσωπό σου (ή να σπάς τα σπυράκια σου)

Γενικά, καλό είναι να αποφεύγεις να ακουμπάς τα χέρια σου στο πρόσωπό σου, καθώς μεταφέρεις άθελά σου μικρόβια, τα οποία παραμένουν στον επιδερμικό φραγμό και φράσσουν τους πόρους προκαλώντας σπυράκια μακροπρόθεσμα. Φυσικά, δεν χρειάζεται να σου εξηγήσουμε γιατί δεν πρέπει να πειράζεις τα σπυράκια σου. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να προκαλέσεις μόλυνση και εξάπλωση ακμής, αλλά και να αφήσεις σημάδια!

#2. Να κοιμάσαι με μακιγιάζ (ή να μην ξεβάφεσαι καλά)

Όταν δεν κάνεις καλό ντεμακιγιάζ, όταν ξεβάφεσαι μόνο με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ή όταν, ακόμα χειρότερα, κοιμάσαι με μακιγιάζ στο πρόσωπο, μπορεί να προκληθούν διάφοροι ερεθισμοί, ακόμα και μολύνσεις, ακμή, ερυθρότητα στην επιδερμίδα. 

Δες εδώ γιατί είναι τόσο σημαντικός ο διπλός καθαρισμός προσώπου.

#3. Να μην φοράς αντηλιακό

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την ηλιακή ακτινοβολία που, ιδίως τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει ιδιαίτερα βλαβερή για την επιδερμίδα μας. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο πλέον όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα, ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες, ειδάλλως ετοιμάσου να δεις τα πρόωρα σημάδια της γήρανσης από πολύ μικρή.

Δες εδώ: Τα 5 καλύτερα αντηλιακά προσώπου για προστασία στην πόλη

#4. Να κάνεις σολάριουμ

Η λάμπα του σολάριουμ μπορεί να αποβεί τοξική για την επιδερμίδα ενώ μπορεί να συντελέσει στην εμφάνιση πρόωρων σημαδιών γήρανσης, να ταλαιπωρήσει την επιδερμίδα και να σε κάνει να δείχνεις πιο κουρασμένη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i