Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο διπλός καθαρισμός στο πρόσωπό σου; Το viral βίντεο που θα σε πείσει

Με το double cleansing πετυχαίνεις βαθύ καθαρισμό και αποτρέπεις την εμφάνιση break-outs ακμής.

skin iStock

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το ντεμακιγιάζ, τον σωστό καθαρισμό του προσώπου αλλά και τον διπλό καθαρισμό, και το πόσο σημαντικό είναι να τα τηρείς με ευλάβεια καθημερινά ώστε να έχεις μια υγιή, καθαρή επιδερμίδα.

Ιδίως το double cleansing, που δυστυχώς πολλές κοπέλες αμελούν, είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την επιδερμίδα σου - και θα σου εξηγήσουμε αμέσως παρακάτω τον λόγο.

Δες επίσης: Τι είναι τα cleansing balms και γιατί τα προτιμούν όλες οι beauty gurus τώρα

Τι είναι ο διπλός καθαρισμός;

Καταρχάς, με τον όρο "διπλό καθαρισμό" εννοούμε το πλύσιμο του προσώπου σε δύο φάσεις και με δύο διαφορετικά προϊόντα. Αυτά μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σου και να είναι είτε κάποιο έλαιο, λοσιόν ή balm ντεμακιγιάζ στο πρώτο στάδιο είτε αφρός καθαρισμού ή νερό micellaire στο δεύτερο. Έτσι, το balm ή το έλαιο απομακρύνουν, "λιώνουν" τους ρύπους, το μακιγιάζ και το αντηλιακό αλλά και τη σκόνη, καθαρίζοντας τους πόρους σε βάθος και το δεύτερο προϊόν που έχει βάση το νερό έρχεται για να απομακρύνει τυχόν κατάλοιπα που δεν καθαρίστηκαν σωστά στην πρώτη φάση.

Γίνεται επομένως εύκολα κατανοητό γιατί δεν αρκεί μόνο ένα "πέρασμα" με σαπούνι ή με λοσιόν ντεμακιγιάζ.

Τι θα συμβεί όμως στο δέρμα σου αν μείνεις μόνο στο ένα από τα δύο βήματα;

Το παρακάτω βίντεο δείχνει πολύ παραστατικά πόσο πολύ ωφελείται η επιδερμίδα μας από έναν βαθύ καθαρισμό που επιτυγχάνεται μόνο με το double cleansing. 

Δες επίσης: Πώς να αφαιρέσεις αποτελεσματικά το βαρύ μακιγιάζ από το πρόσωπό σου

Πιο αναλυτικά, η κοπέλα στο βίντεο βάζει foundation στη φλούδα ενός πορτοκαλιού (που μπορεί να παρομοιαστεί με την υφή ενός δέρματος, μιας και παρουσιάζει επίσης μικροσκοπικά βαθουλώματα σαν πόρους) και το ξεπλένει αφού πρώτα έχει εφαρμόσει πάνω του ένα cleansing oil (που έλιωσε το foundation) συνδυαστικά με υγρό καθαριστικό προσώπου. Αφού το στεγνώνει με πετσέτα διαπιστώνουμε ότι το foundatio έχει φύγει εντελώς από την επιφάνειά του, αφήνοντάς τη εντελώς καθαρή. Σε ένα δεύτερο πορτοκάλι, ακολουθεί τον καθαρισμό μόνο με το υγρό καθαριστικό συνδυαστικά με νερό, διαπιστώνοντας ότι το foundation δεν έχει καθαρίσει εντελώς, αφήνοντας κατάλοιπά του στους "πόρους" του. 

Αυτά τα κατάλοιπα ρύπων και μακιγιάζ λοιπόν μπορούν να φράξουν τους πόρους οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια σε σπυράκια, ακόμα και ξεσπάσματα ακμής, ό,τι τύπο δέρματος κι αν έχεις - πόσο μάλλον αν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή ή ακνεϊκή.

Δες επίσης: Έχεις δέρμα με (τάσεις για) ακμή; Η skincare ρουτίνα που πρέπει να ακολουθείς καθημερινά

Αν ακόμα δεν σε πείσαμε για τη σημασία του double cleansing, δες και μόνη σου παρακάτω:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i