Πώς να αφαιρέσεις αποτελεσματικά το βαρύ μακιγιάζ από το πρόσωπό σου

Mερικά tips ντεμακιγιάζ για να ξυπνάς πάντα με πεντακάθαρη, λαμπερή επιδερμίδα.

gdgdgd iStock

Το ότι το ντεμακιγιάζ προσώπου είναι εξαιρετικά σημαντικό, ελπίζω να το γνωρίζεις ήδη. Και όταν λέω ντεμακιγιάζ, εννοώ το σωστό καθάρισμα του προσώπου, είτε είσαι ελάχιστα βαμμένη είτε πιο βαριά - πόσο μάλλον όταν μιλάμε για βαρύ μακιγιάζ.

Ο λόγος είναι απλός: Το έντονο makeup, εκτός του ότι φράσσει τους πόρους με κίνδυνο την εμφάνιση ακμής αλλά και άλλων ερεθισμών, ξηραίνει το δέρμα και δεν το αφήνει να αναπνέει. Και κατά τη διάρκεια της νύχτας θέλουμε το δέρμα μας να είναι "γυμνό" και καθαρό, έτσι ώστε να προχωράει απρόσκοπτα η διαδικασία ανανέωσής του - που συμβαίνει κυρίως τη νύχτα.

Μάλιστα, πολλοί δερματολόγοι συμβουλεύουν να κάνεις απαλό ντεμακιγιάζ ακόμα και αν δεν είσαι καθόλου βαμμένη, με στόχο να απομακρύνεις τους ρύπους και τα βακτήρια που έχουν συγκεντρωθεί στο πρόσωπό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είτε έχεις βαφτεί έντονα για κάποιο σημαντικό γεγονός (βλ. γάμο, βάφτιση κλπ) είτε για να βγεις το βράδυ για ποτό, δες παρακάτω πώς να κάνεις αποτελεσματικό ντεμακιγιάζ προσώπου ώστε να απαλλαγείς από κάθε υπόλειμμα μακιγιάζ και να ξυπνάς λαμπερή το επόμενο πρωί.

#1. Δώσε βάση στο double cleansing

Δες περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i