5 "χρυσές" συνήθειες που θα σε κάνουν να δείχνεις μικρότερη από την ηλικία σου

Hint: Είναι πολύ εύκολες και ίσως τις ακολουθείς ήδη.

νεοτητα Splash News / Ideal Image

Ναι, μπορεί τα γονίδια να ευθύνονται για πολλά πράγματα στην εμφάνισή μας, ένα εκ των οποίων και η (φυσιολογική) διαδικασία της γήρανσης της επιδερμίδας, όμως δεν είναι τα μόνα. Το DNA καθορίζει μεν το πότε και το πόσο γρήγορα θα αρχίσει να "σπάει" το δέρμα μας, όμως, καλώς ή κακώς, οι συνθήκες στις οποίες μεγαλώνουμε μπορούν να παίξουν εξίσου μεγάλο ρόλο. Με λίγα λόγια, ο τρόπος ζωής, η διατροφή αλλά και η περιποίηση μπορούν να αναστρέψουν την προδιαγεγραμμένη πορεία γήρανσης και να καθυστερήσουν για λίγο τις επιπτώσεις του χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν μερικές συνήθειες που μπορούν να κάνουν πράγματι τη διαφορά στην επιδερμίδα και να σε κάνουν να δείχνεις νέα και φρέσκια, όσο χρονών κι αν είσαι.

#1. Η περιποίηση από νωρίς είναι το παν

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις όποια κρέμα βρεις μπροστά σου ή σου προτείνει μια φίλη σου, ούτε να χρυσοπληρώσεις κάποιο προϊόν επειδή θεωρείς ότι μόνο το πανάκριβο skincare θα έχει αποτέλεσμα. Η (σκληρή) αλήθεια είναι ότι τα πανάκριβα προϊόντα δεν είναι απαραίτητα και καλύτερα, ενώ ό, τι λειτουργεί για την κολλητή σου δεν σημαίνει ότι θα δουλέψει και για σένα. Επένδυσε σοφά τον χρόνο και τα χρήματά σου και επισκέψου τον δερματολόγο σου, ο οποίος είναι και ο μόνος αρμόδιος να κρίνει τι χρειάζεσαι. Έτσι, θα σου προτείνει μόνο τις κρέμες κρέμες και τους ορούς που στοχεύουν στις προσωπικές σου ανάγκες, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι δεν θα μπουκώσεις το δέρμα σου με χιλιάδες στρώσεις προϊόντων.

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i