Το Clean Manicure είναι το διαχρονικό nail trend που θα βλέπεις παντού τους επόμενους μήνες

Το λατρεύουν ήδη οι πιο κομψές γυναίκες.

nails iStock

Το clean manicure δεν είναι ένα νέο trend νυχιών που έκανε μόλις την εμφάνισή του στον χώρο της ομορφιάς. Είναι, αντιθέτως, από τα πιο κλασικά και διαχρονικά μανικιούρ, που ωστόσο πρόσφατα τού δόθηκε η συγκεκριμένη ονομασία χάριν της μεγάλης δημοτικότητάς του. 

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η τάση αυτή; Συνώνυμη με την clean beauty αισθητική, που έχει την τιμητική της τελευταία τόσο στα social media όσο και στην καθημερινότητα πολλών it girls, beauty influencers και fashionistas, το clean manicure υποδηλώνει τα πολύ καθαρά νύχια, βαμμένα με μια πολύ διακριτική απόχρωση (ακόμα και με διάφανο ή και κανένα βερνίκι), ώστε να φαίνονται εντελώς φυσικά.

Δες επίσης: 3 φυσικοί τρόποι για πιο σαρκώδη χείλη στο λεπτό

Φυσικά, η περιποίηση παίζει ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο, πιο σημαντικό ακόμα και από το χρώμα του μανικιούρ. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για την περιποίηση στα επωνύχια και στα πετσάκια, που γίνεται τόσο προσεκτικά και με χειρουργική ακρίβεια, ώστε τα νύχια να φαίνονται τόσο καθαρά, σχεδόν απαλλαγμένα από πετσάκια, παρωνυχίδες, ξηροδερμία και ξεφλούδισμα.

Μπορεί να ακούγεται λίγο τρομακτικό, αφού τα πετσάκια είναι απαραίτητα για την υγεία των νυχιών και του δέρματος γύρω από αυτά, και ίσως αυτό να είναι και το μοναδικό μειονέκτημα της συγκεκριμένης τάσης: Το να απαλλαγείς εντελώς από τα επωνύχια και στην ουσία να απομακρύνεις τα πετσάκια, θα σε αφήσει ενδεχομένως εκτεθειμένη σε βακτηριακές λοιμώξεις και άλλες μολύνσεις, ενώ πολύ πιθανό να προκληθούν αιμορραγία ή μικροί τραυματισμοί, ιδίως αν δεν υπάρχει πιστοποίηση από τη μανικιουρίστ για να προχωρήσει σε μια τέτοια διαδικασία.

Γιατί είναι τόσο δημοφιλές παρ' όλα αυτά;

Γιατί ακριβώς αυτή διακριτική απόχρωση είναι τόσο chic, που δείχνει και πιο "ακριβή". Και το expensive-looking style είναι το ζητούμενο όχι μόνο στο μανικιούρ, αλλά και σε όλη τη clean beauty αισθητική που επικρατεί στις μέρες μας.

Δες επίσης: Βάσια Κωσταρά: Υιοθέτησε το κομψό μανικιούρ που λατρεύουν και οι Παριζιάνες

Δες μερικά παραδείγματα που θα σε πείσουν:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i