Blow-dry hair: Πώς θα κάνεις το πιο δημοφιλές και κολακευτικό χτένισμα χωρίς εργαλεία styling

Ο εύκολος τρόπος που θα σου χαρίσει ανάλαφρες μπούκλες μέσα σε 10'.

hair iStock

Σίγουρα θα έχει πέσει στην αντίληψή σου ο όρος "blow-dry hair" ή "blow-out", που αναφέρεται σε ένα από τα πιο σέξι χτενίσματα των 80s - 90s. Κι ενώ ήταν το στάνταρ hairstyle που επέλεγαν οι περισσότερες γυναίκες εκείνη την εποχή, έγινε ακόμα πιο δημοφιλές χάρη στη Cindy Crawford που το υιοθετούσε για τις περισσότερες εμφανίσεις της, on and off runway. 

Μάλιστα, θεωρείται πια ένα τόσο διαχρονικό χτένισμα, μια και χαρίζει απίστευτο όγκο και κίνηση στα μαλλιά, που έχει επανέλθει δριμύτερο στις μέρες μας. Το 90s στιλ βέβαια έχει την τιμητική του τα τελευταία χρόνια, οπότε δεν γινόταν να "τη γλυτώσει" το blow-dry. 

Δες επίσης: Jennifer Lopez: Έκανε το νεανικό, πολύ trendy κούρεμα που κολακεύει τις γυναίκες όλων των ηλικιών

Τι ακριβώς είναι το blow-dry look;

Πρόκειται ουσιαστικά για μια διαδικασία με την οποία αποκτάς ένα αφράτο, γεμάτο όγκο χτένισμα αμέσως μετά το λούσιμο - αντίστοιχο του φορμαρίσματος που γίνεται στα κομμωτήρια μετά το κούρεμα. Τα μαλλιά μπορεί να είναι είτε σπαστά είτε με χαλαρές μπούκλες, όμως το μυστικό της τεχνικής αυτής έγκειται στο ότι χρησιμοποιείται απλά το πιστολάκι, μια βούρτσα ή ρόλει για να επιτευχθεί η κίνηση και η συγκεκριμένη φόρμα που θες να δώσεις στα μαλλιά σου, κι όχι κάποιο άλλο εργαλείο styling, όπως η πρέσα ή το ψαλίδι.

Παρ᾽όλα αυτά, μπορείς να το κάνεις χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τα δάχτυλά σου και ένα σεσουάρ, χωρίς καν τη χρήση της στρογγυλής βούρτσας. Απλά, χώρισε τα (νωπά) μαλλιά σου σε τούφες και στριφογύριζέ τις καθώς τις στεγνώνεις με το πιστολάκι. Άφησέ τις για λίγη ώρα να σταθούν και να κρυώσουν και στη συνέχεια "άνοιξέ" τις απαλά με τα δάχτυλά σου, φορμάροντας και δίνοντας σχήμα με αυτά. Ψέκασε με λίγο σπρέι κρατήματος και είσαι έτοιμη!

Εναλλακτικά, μπορείς να πετύχεις παρόμοιο αποτέλεσμα αν πιάσεις τα μαλλιά σου σε έναν κότσο ή σε μικρά "σαλιγκαράκια", τα περάσεις με το σεσουάρ ή τα αφήσεις να στεγνώσουν μόνα τους για πολλές ώρες. Όταν τα λύσεις θα έχεις φυσικές μπούκλες στις άκρες, όπως ακριβώς θα είχες αν έκανες blow-dry κομμωτηρίου με βούρτσα.

Δες επίσης: 5 game-changing tips για άψογη επιδερμίδα που θα ήθελες πολύ να γνώριζες νωρίτερα

Δες και το παρακάτω mini tutorial:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i