Αυτό είναι το (πανεύκολο) χτένισμα που θα προστατεύσει τα μαλλιά σου στον καύσωνα

Προστατεύει τα μαλλιά ενώ παράλληλα είναι και πάρα πολύ κομψό.

Βαμμένα μαλλιά iStock

Μπορεί οι αυξημένες θερμοκρασίες να άργησαν να μας επισκεφτούν φέτος, μιας και μέχρι πολύ πρόσφατα ο καιρός ήταν αρκετά δροσερός και βροχερός, ο πρώτος καύσωνας ωστόσο ετοιμάζεται να κάνει ποδαρικό σύντομα, αφού οι επόμενες μέρες προμηνύονται άκρως ζεστές για τη χώρα μας. Κι επειδή το κεφάλαιο "μαλλιά" είναι αρκετά σημαντικό τόσο για να μην σε ζεσταίνουν όσο και για να μην ταλαιπωρούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες, βρήκαμε το χτένισμα που μπορείς να κάνεις για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου.

Τι σημαίνει στην ουσία "προστατευτικό" χτένισμα; Ονομάζονται έτσι άτυπα, αφού με κάποιον τρόπο προφυλάσσουν τα μαλλιά από ενδεχόμενες φθορές που μπορούν να υφίστανται σε καθημερινή βάση. Για παράδειγμα, όταν είσαι στην παραλία και φυσάει πολύ, καλό είναι να πιάσεις τα μαλλιά σου ώστε, όχι μόνο να μην πέφτουν μπροστά στα μάτια σου, αλλά και για να μην μπερδεύονται μεταξύ τους. Αυτό θα σε γλυτώσει από ώρες χτενίσματος αλλά και από πιθανό σπάσιμο της τρίχας με τη χτένα, αν δεν τα χτενίσεις σωστά.

Το καλοκαίρι άλλωστε τα μαλλιά μας γίνονται πιο επιρρεπή από ποτέ σε σπασίματα, εμφάνιση ψαλίδας αλλά και ξηρότητα και αφυδάτωση. Οι υψηλές θερμοκρασίες συνδυαστικά με τον ήλιο που μας βλέπει καθημερινά, αλλά και με την αλλαγή ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία της τρίχας.

Δες επίσης: Τα 3 πιο σημαντικά beauty λάθη των διακοπών

Δεν χρειάζεται ωστόσο να πρέπει να βγεις στην παραλία για να υιοθετήσεις ένα τέτοιο χτένισμα: ακόμα και μια βόλτα στην πόλη ή η καθημερινή διαδρομή για να πας στο γραφείο κάθε πρωί αρκούν για να εκτεθούν τα μαλλιά σου στον ήλιο και στη ζέστη.

Δες επίσης: Οι ενυδατικές κρέμες σώματος που δεν πρέπει να λείπουν από το μπάνιο σου

Ευτυχώς, υπάρχει ένα χτένισμα που είναι σούπερ τόσο για την παραλία όσο και για το γραφείο ή τις καθημερινές βόλτες σου, και αυτό δεν είναι άλλο από την πλεξούδα. Βασικά, κάθε στιλ κοτσίδας είναι πολύ καλοκαιρινός και θα σε βοηθήσει στον στόχο σου. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στην κλασική πλεξούδα, την πλεξούδα-ψαροκόκαλο ή την γαλλική πλεξούδα, ακόμα και τα twin braids. 

Δες μερικά παραδείγματα:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i