Micro concealing: Η νέα τάση στο μακιγιάζ για λεία, ομοιόμορφη (και εντελώς φυσική) επιδερμίδα

Ξέχνα τα βαριά foundations και καλυπτικά - η σωστή βάση στο μακιγιάζ μπορεί να γίνει ακόμα και με ένα concealer.

μακιγιάζ Splash News / Ideal Image

Ίσως να μην μπορείς να το πιστέψεις, όμως είναι γεγονός ότι μια ομοιόμορφη, λεία βάση στο πρόσωπο μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και με ένα μόνο concealer. Και η νέα τάση στο μακιγιάζ που ακούει στο όνομα "micro concealing" ορίζει ακριβώς αυτό: ότι η ομοιομορφία τόνου στο πρόσωπο δεν χρειάζεται να γίνεται πάντα με (βαριά) καλυπτικά, που φράσσουν τους πόρους και δημιουργούν, συχνά, αυτό το αντιαισθητικό cakey εφέ.

Δες κι εδώ: 3 τάσεις μακιγιάζ ματιών που θα απέφευγε μια οφθαλμίατρος

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, διεσταλμένους πόρους, σπυράκια ή ακμή, ή αν απλά λατρεύεις το natural look και αποφεύγεις τις πολλές στρώσεις προϊόντων, τότε είμαστε σίγουρες ότι η συγκεκριμένη τάση θα σου φανεί πολύ χρήσιμη. 

Δες κι εδώ: Ombré concealer: Το viral makeup trend για πιο λαμπερό, φωτεινό βλέμμα μέσα σε 5'

Λίγα περισσότερα για το micro concealing trend:

Πρόκειται για τη χρήση όσο το δυνατόν λιγότερης ποσότητας από το προϊόν για να καλύψεις μερικά μόνο σημεία του προσώπου που κρίνεις ότι χρειάζονται κάλυψη (σπυράκια, μικρές ουλές, μαύρους κύκλους, σημάδια). Αντί δηλαδή να καλύψεις ολόκληρο το πρόσωπο με foundation, χρησιμοποιείς το concealer σε συγκεκριμένα μόνο σημεία του για να κρύψεις / καμουφλάρεις ό, τι σε ενοχλεί και δεν θες να φαίνεται. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις να βαραίνεις την επιδερμίδα σου με πολλές στρώσεις προϊόντων, ενώ δημιουργείς μια απόλυτα φυσική και λαμπερή όψη, που μάλιστα δεν "σπάει" μετά από λίγη ώρα δημιουργώντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Στην ουσία, αναδεικνύεις τη δική σου επιδερμίδα, χωρίς να την κρύβεις, πράγμα που είναι και ό,τι πιο hot τις τελευταίες σεζόν. 

Δες εδώ: Το έξυπνο hack με το concealer για σούπερ φωτεινό βλέμμα και μεγαλύτερα μάτια

Δες εδώ πώς θα το πετύχεις:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i