Ξέρεις τι τύπο δέρματος έχεις;

Είναι πολύ σημαντικό να καθορίσεις τον τύπο της επιδερμίδας σου. Δες πως θα το κάνεις σωστά ώστε να της προσφέρεις και την αντίστοιχη περιποίηση.

δέρμα pexels

Μπορεί να φαίνεται απλό, σε μερικές ίσως και αυτονόητο, όμως δεν ξέρουν όλες οι γυναίκες τον ακριβή τύπο της επιδερμίδας τους. Γνωρίζοντας ακριβώς τι επιδερμίδα έχεις μπορείς να της προσφέρεις τα συστατικά και τη φροντίδα που χρειάζεται ώστε να είναι υγιής και νεανική ενώ, αν δεν έχεις κάνει τη σωστή διάγνωση, μπορεί να παρατηρήσεις δερματικά προβλήματα, όπως ευαισθησία ή ακμή. Δες ποιοι είναι οι βασικοί τύποι δέρματος και πως θα διαπιστώσεις ποιος είναι ο δικός σου.

Κανονική Επιδερμίδα

Όταν λέμε για ένα δέρμα πως είναι "κανονικό" εννοούμε πως έχει απόλυτη ισορροπία υγρασίας και παραγωγής σμήγματος οπότε δεν είναι ούτε πολύ λιπαρό ούτε πολύ ξηρό. Παράλληλα, η κανονική επιδερμίδα έχει λεία, ομοιόμορφη και λαμπερή όψη, δεν παρουσιάζει συχνά στίγματα και σπυράκια, οι πόροι της δεν είναι διεσταλμένοι ενώ δεν έχει αίσθηση τραβήγματος ή λιπαρότητας.

Λιπαρή Επιδερμίδα

Η λιπαρότητα οφείλεται σε υπερβολική παραγωγή σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες της επιδερμίδας. Παρόλο που το σμήγμα είναι απαραίτητο για την υγεία του δέρματος όταν υπάρχει σε υπερβολικό βαθμό τότε προκαλεί γυαλάδες και λιπαρότητα, φράσσει τους πόρους και είναι πιθανό να δημιουργήσει ατέλειες. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα θα το διαπιστώσεις από την εμφάνιση γυαλάδας, ειδικά στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πιγούνι), από τους διεσταλμένους πόρους και την εμφάνιση στιγμάτων και ατελειών.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i