Ρυτίδες στον λαιμό: Τι τις προκαλεί και πώς αντιμετωπίζονται;

Ο απίστευτος λόγος που μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ρυτίδων στον λαιμό, ακόμα και σε νεαρή ηλικία.

skin Splash News / Ideal Image

Έχεις ακούσει για τον όρο "tech neck"; Είναι ένας ορισμός που δημιουργήθηκε πρόσφατα και επιχειρεί να περιγράψει τη νέα μάστιγα της εποχής μας, ως επακόλουθο της συνεχόμενης, ασταμάτητης χρήσης των κινητών στην καθημερινότητά μας.  

Αυτό το beauty hack θα σε βοηθήσει να φαίνεσαι ξεκούραστη και φρέσκια κάθε πρωί

Αναλυτικότερα, πρόκειται για την επαναλαμβανόμενη κίνηση που κάνουμε με το κεφάλι μας όταν σκύβουμε συνεχώς μπροστά για να τσεκάρουμε το κινητό μας - σπάνια το κρατάμε σε όρθια θέση μπροστά μας, συνήθως το έχουμε στα πόδια ή χαμηλά στη μέση μας. Όταν μάλιστα το κάνουμε συνέχεια όλη μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο λαιμός και ο αυχένας επιβαρύνονται. Η αναπόφευκτη αυτή δίπλωση που κάνει ο λαιμός δημιουργεί σταδιακά λεπτές γραμμές που γίνονται μόνιμες ρυτίδες με τα χρόνια, αλλά και χαλάρωση στην περιοχή. Και ας το παραδεχτούμε, ξοδεύουμε τουλάχιστον 2 ολόκληρες ώρες τη μέρα μπροστά στο κινητό ή στο τάμπλετ μας, ενώ αν αυτό είναι και μέρος της δουλειάς μας, οι ώρες αυξάνονται κατακόρυφα.

Άλλη μια αναπάντεχη αιτία που τις κάνει να σχηματίζονται πρόωρα είναι η συνήθεια να κοιμάσαι με... δύο και τρία μαξιλάρια, καθώς έτσι εγκλωβίζεις τον λαιμό σου σε μια μόνιμη ρυτίδωση / δίπλωση για 8 και 9 ώρες κάθε βράδυ. Προτίμησε να κοιμάσαι με ένα μαξιλάρι. ιδίως αν είσαι άνω των 30.

Γιατί ο ορός προσώπου είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας

Και όσο και αν ο σχηματισμός ρυτίδων στο πρόσωπο είναι το φυσιολογικό επακόλουθο της γήρανσης και του γεγονότος ότι μεγαλώνουμε, είναι αλήθεια ότι οι ρυτίδες στον λαιμό μπορεί να εμφανιστούν και σε πολύ νεαρή ηλικία - ακόμα και στα early 20s, ιδίως στις περιπτώσεις που το κινητό είναι η προέκταση του χεριού μας, όλη μέρα. 

Τι να κάνεις για να αντιμετωπίσεις / βελτιώσεις την όψη τους;

Αρχικά, προσπάθησε να κάνεις το προφανές: να περιορίσεις το κινητό, και αν αυτό δεν είναι εφικτό, να δώσεις προσοχή στη στάση του κεφαλιού και του αυχένα όταν το κοιτάς. 

Πιο πρακτικά τώρα, η περιοχή του λαιμού, ως πιο ευαίσθητη, χρειάζεται απαραίτητα εντατική ενυδάτωση με εξειδικευμένες κρέμες. Υπάρχουν κρέμες που στοχεύουν στην ενυδάτωση του λαιμού - κι αυτές είναι συνήθως πιο ενισχυμένες με υαλουρονικό οξύ ή πεπτίδια έχοντας πιο balmy, λιπαρή υφή - αλλά αν δεν θες να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο, μπορείς απλά να εφαρμόζεις την ενυδατική προσώπου σου και εκεί. Σίγουρα πάντως, προτείνουμε να μην τον αμελείς - και να εφαρμόζεις κανονική ποσότητα, όχι μόνο ό,τι περίσσεψε από την εφαρμογή στο πρόσωπο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i