Αυτό το beauty hack θα σε βοηθήσει να φαίνεσαι ξεκούραστη και φρέσκια κάθε πρωί

Ακόμα κι αν δεν έχεις καταφέρει να κλείσεις μάτι όλη νύχτα.

makeup Splash News / Ideal Image

Το μυστικό για να ξυπνάς κάθε πρωί φρέσκια, με μηδέν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και δροσερή, ξεκούραστη όψη το ξέρουμε όλες: 7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ δρουν όπως ένα εφέ IG φίλτρου στην επιδερμίδα, από αυτά που μας αρέσει να δοκιμάζουμε στα social media για να φαινόμαστε ο πιο όμορφος εαυτός μας. Κι όμως, ενώ ο ανεμπόδιστος ύπνος φυσικά βοηθάει στο επιθυμητό εφέ, αποτελεί μεγάλη πολυτέλεια για πολλούς ενήλικες. Τι μπορείς να κάνεις; Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να δείξεις ξεκούραστη ακόμα κι αν έχεις περάσει την πιο άυπνη νύχτα της ζωής σου.

Γιατί ο ορός προσώπου είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας

Ποιο είναι αυτό;

Η shimmery σκιά! Ένα χρώμα σκιάς με (διακριτική) χρυσόσκονη / γκλίτερ ή ακόμα και το highlighter μπορούν να κάνουν θαύματα ακόμα και στα πιο κουρασμένα μάτια, "ανοίγοντας" το βλέμμα και δίνοντάς του φωτεινότητα. 

Τι χρειάζεται να κάνεις:

Ξέθαψε από το συρτάρι σου εκείνη την ιριδίζουσα σκιά που φυλάς για ιδιαίτερες περιστάσεις (ιδανικά σε κάποιο "ανοιχτό" χρώμα όπως για παράδειγμα ασημί) και τοποθέτησε μια μικρή ποσότητα στρατηγικά στο κέντρο του βλεφάρου σου. Η λάμψη της σκιάς αντανακλά το φως κάνοντας τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα, πιο φωτεινά και πιο ξεκούραστα. Περίπου το ίδιο εφέ μπορείς να πετύχεις και με τη χρήση κάποιου πολυχρηστικού balm ή highlighter, εάν θες να αποφύγεις τη χρήση σκιάς.

Τι είναι το "Mascara Cocktailing" για το οποίο μιλούν όλοι στα social media;

Τι πρέπει να αποφύγεις:

Μάλλον το eye liner είναι το πρώτο προϊόν που πιάνεις στα χέρια σου όταν θες να βαφτείς για να αποκτήσεις ένα ξεκούραστο βλέμμα. Κι όμως, αυτή η τεχνική μάλλον φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού εκτός του ότι κάνουν τα μάτια σου να φαίνονται μικρά (κυρίως όταν το τοποθετείς στην εσωτερική γραμμή των βλεφαρίδων), συγκεντρώνουν κάποιες φορές μαύρα σημάδια (από το προϊόν που "τρέχει" ενδεχομένως) στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Επικεντρώσου στη χρήση της μάσκαρα για ονειρεμένες βλεφαρίδες που θα κάνουν τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα αλλά και πιο νεανικά και φρέσκα, κι αν δεν μπορείς να τίποτα να αποχωριστείς το eye liner, προτίμησε να το εφαρμόσεις στις εξωτερικές γωνίες του ματιών σου. Ακόμα καλύτερα, αντικατάστησέ το με ένα λευκό μολύβι στο εσωτερικό των ματιών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i