3 λάθη μακιγιάζ που δεν θα έκανε ποτέ μια Γαλλίδα

Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρούνται παμψηφεί οι πιο κομψές και όμορφες γυναίκες του πλανήτη.

beauty Splash News / Ideal Image

Η λιτή, μίνιμαλ αισθητική χαρακτηρίζει απόλυτα ολόκληρη τη ζωή και την καθημερινότητα των Γαλλίδων: ο τρόπους που ντύνονται, βάφονται, χτενίζονται, τα μέρη που συχνάζουν, τα γούστα τους στη διακόσμηση διαπνέονται από ένα minimal chic style που μεταφράζεται άτυπα σε "French girl style".

Αυτό το "Je ne sais quoi" στιλ μεταφέρεται και στο μακιγιάζ τους, πράγμα που σημαίνει ότι και σε αυτόν τον τομέα οι συνήθειές τους είναι όσο απλές πρέπει για να διασφαλιστεί ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Γι' αυτό και σπάνια θα παρατηρήσεις λάθη στο μακιγιάζ τους, μιας και το "less is more" είναι ένας απαράβατος κανόνας για εκείνες. 

Ποια είναι τα λάθη μακιγιάζ που δεν θα έκανε ποτέ μια Γαλλίδα - και που σχεδόν πάντα έχουν ως αποτέλεσμα μια θαμπή, κουρασμένη, μέχρι και γερασμένη όψη; Συνέχισε να διαβάζεις.

#1. Δεν το παρακάνουν με τα φρύδια τους (με το τσιμπιδάκι ή τη βαφή)

Οι Γαλλίδες αποφεύγουν τις υπερβολές γενικά - αλλά και ειδικά στα φρύδια τους. Αυτό σημαίνει  ότι δεν το παρακάνουν με το τσιμπιδάκι, προτιμώντας να καθαρίζουν απλά τα φρύδια από τις μικρές τριχούλες ώστε να δείχνουν περιποιημένα, αλλά να τα αφήνουν κιόλας να μεγαλώσουν. Αν παρατηρήσεις, οι περισσότερες Γαλλίδες δείχνουν να μην ασχολούνται ποτέ με τα φρύδια τους ενώ - εννοείται ότι - δεν τα βάφουν σχεδόν ποτέ, παρά μόνο για να γεμίσουν τυχόν κενά και να τα κάνουν να δείχνουν πιο πυκνά και bushy. Εξυπακούεται ότι έντονες, γεωμετρικές γραμμές και τόξα που έχουν δημιουργηθεί με σκούρα μολύβια φρυδιών ή μόνιμες βαφές (και τατουάζ) αποφεύγονται ενώ σπάνια θα δεις Γαλλίδα με πολύ λεπτά αλά 90s φρύδια.

6 SOS tips για να εφαρμόσεις τέλεια τη μάσκαρα

#2. Αποφεύγουν το βαρύ μακιγιάζ

Όπως ακριβώς δεν θα φορούσαν ποτέ παραπάνω από ένα αποκαλυπτικά κομμάτια στην εμφάνισή τους, έτσι ώστε να είναι αρμονικό το αποτέλεσμα και να μην δείχνει "φτηνό", έτσι και δεν θα προτιμούσαν ένα βαρύ makeup look, με πολλά προϊόντα μακιγιάζ ταυτόχρονα εφαρμοσμένα στο πρόσωπό τους. Τι σημαίνει αυτό ουσιαστικά; Ότι όταν θέλουν να βάλουν ένα κατακόκκινο κραγιόν (ή οποιοδήποτε σκουρόχρωμο), θα ελαχιστοποιήσουν τα υπόλοιπα προϊόντα: ελάχιστη σκιά στα βλέφαρα  καθώς και διακριτικό ρουζ και foundation, έτσι ώστε να μην δείξει υπερβολικό και φορτωμένο το μακιγιάζ. Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο καταφέρνουν να δείχνουν πάντοτε δροσερές και ανάλαφρες ενώ σπάνια φαίνονται μεγαλύτερες από την ηλικία τους.

Ombré concealer: Το viral makeup trend για πιο λαμπερό, φωτεινό βλέμμα μέσα σε 5'

#3. Αρκούνται σε λίγες ποσότητες στα προϊόντα

Δεν θα δεις ποτέ καμία Γαλλίδα να φορά 3 στρώσεις foundation ή υπερβολικό concealer, με κίνδυνο να "σπάσουν" τα προϊόντα και να δημιουργηθούν γραμμές και ρυτίδες ακόμα κι εκεί που δεν υπήρχαν. Θα αρκεστούν στις απολύτως απαραίτητες ποσότητες έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια απολύτως φυσική, σχεδόν διάφανη βάση που θα γίνει ένα με το δέρμα τους και δεν θα ξεχωρίζει σαν μια ξένη, αντιαισθητική μάσκα. Μάλιστα, πολύ συχνά κάνουν skip στα foundations ώστε να έχουν μια ολότελα καθαρή, τη δική τους βάση.

Note: Αυτό ακριβώς το λάθος, που είναι ιδιαίτερα συχνό, είναι και αυτό που μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτερες και πιο κουρασμένες μιας και όταν "σπάσει" το προϊόν δημιουργούνται ρυτίδες εκεί που δεν υπήρχαν. Επιπλέον, προκαλείται και το αντιαισθητικό εφέ μάσκας που δείχνει ξένο προς τον οποιονδήποτε.

5 λάθη στο μακιγιάζ που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη και πιο κουρασμένη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i