Ξηροδερμία ή πιτυρίδα; Αυτό το συστατικό θα σε βοηθήσει να τα αντιμετωπίσεις με φυσικό τρόπο

Εμπιστεύσου τις θαυματουργές ιδιότητες του τριαντάφυλλου.

Hair iStock

Η ξηροδερμία και η πιτυρίδα είναι, στην πραγματικότητα, πιο συχνά απ' ό,τι νομίζαμε μια και απασχολούν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού παγκοσμίως. Πέρα από τα κατάλληλα σαμπουάν που πρέπει να χρησιμοποιείς ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ αγνό συστατικό που μπορεί να σε βοηθήσει. Ο λόγος για το ροδόνερο που φημίζεται για τις καταπραϋντικές και σούπερ ενυδατικές ιδιότητές του για την επιδερμίδα, ενώ κάνει καλό και στις επιδερμίδες με ακμή.

Δες εδώ: Τα καλύτερα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας για υγιή μαλλιά όλο λάμψη

Εκτός από το πρόσωπο όμως, το ροδόνερο μπορεί να κάνει θαύματα και στην ξηρή επιφάνεια του τριχωτού. Αν ταλαιπωρείσαι με ξηροδερμία, πιτυρίδα και άλλες ενοχλήσεις όπως την αίσθηση τραβήγματος ή φαγούρας, τότε το rose water mist είναι για σένα.

Το ροδόνερο είναι καταπραϋντικό, αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριακό, βοηθώντας στη συνολικότερη υγεία των μαλλιών σου και επαναφέροντας το σωστό pH της επιδερμίδας.

Δες επίσης: 5 λάθη που κάνεις με τη χρήση του σαμπουάν χωρίς να το καταλαβαίνεις

Δοκίμασε να εφοδιαστείς με ένα rose mist και να το ψεκάσεις στο τριχωτό αφού λουστείς και έχεις πάρει την περισσότερη υγρασία απ᾽τα μαλλιά σου με μια πετσέτα. Χώρισε σε τούφες τα νωπά μαλλιά σου, ψέκασε καλά το τριχωτό και στη συνέχεια βάλε το καθιερωμένο σου λάδι μαλλιών / σέρουμ / κρέμα περιποίησης στα υπόλοιπα μήκη των μαλλιών, κάνοντας καλό μασάζ σε όλο το κεφάλι.

Δες πώς θα το κάνεις στο παρακάτω βίντεο:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i