Τα καλύτερα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας για υγιή μαλλιά όλο λάμψη

Το (κατάλληλο) σαμπουάν είναι το Α και το Ω στην περιποίηση των μαλλιών μας.

hair iStock

Η πιτυρίδα είναι ένα δερματικό θέμα που επηρεάζει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων και πλήττει, εκτός από την εικόνα τους, και την ψυχολογία και αυτοπεποίθησή τους. Πρόκειται για μια χρόνια κατάσταση που θέλει αρκετή προσοχή και φροντίδα για να αντιμετωπιστεί, ενώ η εμφάνισή της οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, η ύπαρξη ξηροδερμίας, η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και η λάθος περιποίηση του τριχωτού.

Δες επίσης: Τα καλύτερα σαμπουάν για να καταπολεμήσεις αποτελεσματικά την ξηρότητα στο τριχωτό

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τις μικρές λευκές φολίδες που είναι κολλημένες στη βάση της τρίχας και συχνά συνοδεύονται από αίσθημα φαγούρας. Μάλιστα, απασχολεί τόσο μεγάλη μερίδα του πληθυσμού διαχρονικά που πολλοί έχουν σκαρφιστεί διάφορους τρόπους για να απαλλαγούν από αυτή, εκτός από το πλύσιμο με τα ανάλογα αντιπιτυριδικά σαμπουάν. Για παράδειγμα, ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που κυκλοφορούν στο TikTok είναι η εφαρμογή toner προσώπου με AHAs στο τριχωτό, και πιο συγκεκριμένα με γλυκολικού οξέως, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι εξακριβωμένα αποτελεσματικό.

Δες εδώ: Παρουσιάζεις ξηρότητα, πιτυρίδα ή τριχόπτωση; 8 σαμπουάν, ένα για κάθε ανάγκη των μαλλιών σου

Είναι σημαντικό σε αυτό το σημείο να τονίσουμε τη σημασία της σωστής περιποίησης των μαλλιών με πιτυρίδα, και πιο συγκεκριμένα, τη χρήση του κατάλληλου σαμπουάν και όχι όποιου σαμπουάν βρεθεί στο μπάνιο μας. Καλό είναι επίσης να μην εμπιστευόμαστε όποιο hack βλέπουμε στα social media, ιδίως χωρίς να έχουμε συμβουλευτεί προηγουμένως τον γιατρό μας. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να θυμάσαι ότι το να έχει κανείς πιτυρίδα δεν είναι ντροπή ούτε τον καθιστά "βρώμικο", όπως έχει διαδοθεί ευρέως. Απεναντίας, είναι ένα από τα πιο συχνά hair issues που απασχολεί  μεγάλη μερίδα του πληθυσμού παγκοσμίως.

Δες παρακάτω τα καλύτερα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας που θα βρεις στην αγορά:

Dercos Anti-dandruff Shampoo - Greasy Hair, Vichy

Dercos Anti-dandruff Shampoo - Greasy Hair, Vichy

Το νέο αντιπιτυριδικό σαμπουάν για κανονικά και λιπαρά μαλλιά της σειράς Dercos, με μοναδικό άρωμα και εξαιρετικά κρεμώδη και πλούσιο αφρό, καταπολεμά άμεσα το πρόβλημα της πιτυρίδας. Για άνδρες και γυναίκες με συμπτώματα πιτυρίδας ή/ και κνησμού.

Phytosquam Anti-Dandruff Purifying Maintenance Shampoo, Phyto

Phytosquam Anti-Dandruff Purifying Maintenance Shampoo, Phyto

Σχεδιασμένο για λιπαρό τριχωτό,αυτό το σαμπουάν παρατείνει την αποτελεσματικότητα του PHYTOSQUAM Intensive Anti-Dandruff Treatment Shampoo και προλαμβάνει την επανεμφάνισή της πιτυρίδας.

Kerium Gel Shampoo Σαμπουάν Κατά της Λιπαρής Πιτυρίδας, La Roche Posay

Kerium Gel Shampoo Σαμπουάν Κατά της Λιπαρής Πιτυρίδας, La Roche Posay

Aντιπιτυριδικό σαμπουάν τζελ ιδανικό για συχνή χρήση. Ενδείκνυται για λιπαρά μαλλιά και βοηθά στη μείωση της λιπαρής ήπιας ή περιστασιακής πιτυρίδας. Η δράση του σαμπουάν οφείλεται στην τεχνολογία LHA, η οποία διασφαλίζει την έντονη και λεπτή μικρο-απολέπιση για την απομάκρυνση της πιτυρίδας. Το καθαριστικό του σύμπλοκο καθαρίζει το τριχωτό και εμποδίζει την πιτυρίδα να σχηματιστεί. Ο ψευδάργυρος PCA ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος και μειώνει τη κερατινοποίηση.

Σαμπουάν για Λιπαρή και Ξηρή Πιτυρίδα με Γκάλανγκα, Klorane

Σαμπουάν για Λιπαρή και Ξηρή Πιτυρίδα με Γκάλανγκα, Klorane

Το Σαμπουάν Klorane με Γκάλανγκα, ένα φυσικό δραστικό συστατικό, απομακρύνει την ξηρή και λιπαρή πιτυρίδα, εξυγιαίνει το τριχωτό της κεφαλής για μεγάλο χρονικό διάστημα και χαρίζει καθαρότητα και φρεσκάδα. Χωρίς θειϊκά επιφανειοδραστικά.

Symbiose Bain Pureté Anti-Pelliculaire, Kérastase

Symbiose Bain Pureté Anti-Pelliculaire, Kérastase

Aντιπιτυριδικό σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό και κυτταρική περιποίηση χωρίς σιλικονές και θειικά άλατα για λιπαρό ευαίσθητο τριχωτό με τάση πιτυρίδας. Περιέχει piroctone olamine που αντιμετωπίζει όλες τις αιτίες της πιτυρίδας και σαλικυλικό οξύ, για να αναπνέει το τριχωτό. Η φόρμουλα του δρα κατά της πιτυρίδας, αποτρέποντας παράλληλα τη συσσώρευση λιπαρότητας. Απολεπίζει άμεσα και απομακρύνει την ορατή πιτυρίδα, ηρεμεί την ευαισθησία του τριχωτού, εξισορροπεί τα επίπεδα λιπαρότητας και ενισχύει τη ζωντάνια των μαλλιών.

Σαμπουάν Κατά Της Πιτυρίδας Για Λυπαρά Μαλλιά Με Λευκή Ιτιά & Πρόπολη, Apivita

Σαμπουάν Κατά Της Πιτυρίδας Για Λυπαρά Μαλλιά Με Λευκή Ιτιά & Πρόπολη, Apivita

Το Σαμπουάν κατά της Λιπαρής Πιτυρίδας με Λευκή Ιτιά & Πρόπολη αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την πιτυρίδα και τα αίτιά της, με σαλικυλικό οξύ φυσικής προέλευσης και εκχύλισμα πρόπολης. Ρυθμίζει την υπερέκκριση σμήγματος και καταπραΰνει το αίσθημα κνησμού, με δραστικό από σέλερι καθώς και εκχυλίσματα θυμαριού και λεβάντας.

Serie Expert Σαμπουάν Κατά της Πιτυρίδας, L'Oreal Professionnel

Serie Expert Σαμπουάν Κατά της Πιτυρίδας, L'Oreal Professionnel

Σαμπουάν για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας  στο τριχωτό της κεφαλής. Η κρεμώδης υφή του προσφέρει απαλό καθαρισμό και απομάκρυνση της ξηρής και λιπαρής πιτυρίδας, ενώ καταπραύνει το τριχωτό της κεφαλής. Εμπλουτισμένο με Πιροκτόνη Ολαμίνη, μειώνει από τις πρώτες εφαρμογές την ορατή πιτυρίδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i