Τα καλύτερα σαμπουάν για να καταπολεμήσεις αποτελεσματικά την ξηρότητα στο τριχωτό

Γιατί τα λαμπερά μαλλιά ξεκινούν πρωτίστως από ένα υγιές τριχωτό.

hair iStock

Πιθανότατα ξοδεύεις πολύ χρόνο αλλά και χρήματα στην εύρεση των καλύτερων μασκών, hair oils, σαμπουάν και conditioners για τα μαλλιά σου, ώστε να φαίνονται αλλά και να είναι υγιή και λαμπερά. Τι γίνεται όμως με την περιποίηση του τριχωτού, σημείο απ᾽το οποίο ξεκινούν όλα τα προβλήματα των μαλλιών μας;

Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά - όπως έχουμε ξαναπεί κι εδώ πολλές φορές- τα λαμπερά μαλλιά που όλες θαυμάζουμε και ονειρευόμαστε να αποκτήσουμε, ξεκινούν από ένα υγιές τριχωτό. Πολλοί το ξεχνούν και το παραμελούν, όμως το focus στα προϊόντα περιποίησης οφείλει να είναι (και να ξεκινά από) η φροντίδα του τριχωτού σου. 

Δες εδώ: Μήπως τα μαλλιά σου φριζάρουν υπερβολικά; Δες πώς να τα περιποιηθείς σωστά

Προβλήματα όπως η ξηροδερμία, η πυτιρίδα και οι κάθε λογής ερεθισμοί οφείλονται, πιθανότατα, σε ένα ξηρό τριχωτό της κεφαλής. Εάν τα συμπτώματα αυτά είναι έντονα και επιμένουν για καιρό, καλό είναι να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο. Εάν πάλι μόλις τα εμφάνισες και είναι ήπια, καλό είναι να αναθεωρήσεις τη haircare ρουτίνα σου με ειδικά σαμπουάν που περιποιούνται απαλά το ευαίσθητο αυτό σημείο.

Δες εδώ: Το scalpcare είναι ο νέος hot τρόπος για να έχεις υγιή μαλλιά: 4 τρόποι να το κάνεις σωστά

Αν έχεις πυτιρίδα, δοκίμασε το Αντιπιτυριδικό Σαμπουάν Bain Anti-Pelliculaire της Kérastase που εξαλείφει την πιτυρίδα και προστατεύει το τριχωτό, εμποδίζοντας την επανεμφάνιση πιτυρίδας σε ξηρό ή λιπαρό τριχωτό.

Αν πάλι έχεις λιπαρό τριχωτό αλλά ξηρές άκρες, το αγαπημένο μας σαμπουάν Specifique Bain Divalent της Kérastase θα σε ενθουσιάσει. Χαρίζει υγιή όψη στο τριχωτό μειώνοντας την περίσσεια σμήγματος και τις οσμές.

Αν πάλι υποφέρεις από ξηροδερμία, δοκίμασε το Dry Dandroof της Apivita με σέλερι και πρόπολη που καθαρίζει απαλά με απόλυτο σεβασμό στη φυσιολογία της χλωρίδας του τριχωτού, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ξηροδερμία προλαμβάνοντας την επανεμφάνισή της, εξυγιαίνει το τριχωτό και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αλλά και ενυδατώνει και ανακουφίζει από τον κνησμό.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i