Μάσκαρα: Είσαι σίγουρη ότι τη βάζεις σωστά; 5 tips για τέλεια εφαρμογή

Πώς θα αποκτήσεις ονειρεμένες βλεφαρίδες, σαν ψεύτικες, με το σωστό πέρασμα της μάσκαρα.

βλεφαριδες

Γνώριζες ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν φοράνε σωστά τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν συχνά το αποτέλεσμα που ονειρεύονται; Και με αυτό εννοούμε είτε το γνωστό αποτέλεσμα με τα κομπάκια στις βλεφαρίδες, είτε απλά το εφέ των κολλημένων μεταξύ τους βλεφαρίδων. Αν δώσεις βάση σε μερικά απλά tips και μεταχειριστείς το βουρτσάκι με λίγο διαφορετικό τρόπο, τότε θα δεις θεαματικά αποτελέσματα τόσο στις βλεφαρίδες όσο και στο συνολικό μακιγιάζ σου

Ενοχλητικά σπυράκια που επιμένουν; Το SOS συστατικό για να απαλλαγείς από αυτά

5 tips που χρειάζεται να γνωρίζεις

#1. Αρχικά, μην ανοιγοκλείνεις το βουρτσάκι της μάσκαρα στο μπουκαλάκι της, καθώς αυτή η κίνηση επιτρέπει στον αέρα και στα διάφορα βακτήρια να εισέλθουν στο προϊόν, με αποτέλεσμα αυτό να ξεραίνεται και να χαλάει πιο σύντομα.

#2. Άλλο ένα μικρό λαθάκι για το οποίο είμαστε ένοχες οι περισσότερες είναι ότι απλώνουμε το προϊόν στις βλεφαρίδες μας περνώντας το βουρτσάκι πάνω τους, χωρίς να το "δουλεύουμε" καθόλου. Η σωστή κίνηση είναι να μένεις με το βουρτσάκι στη ρίζα των βλεφαρίδων όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα και να κουνάς δεξιά και αριστερά το βουρτσάκι καθώς ανεβαίνεις προς τα πάνω, διαχωρίζοντάς τες ταυτόχρονα και δίνοντας τον επιθυμητό όγκο. 

Extra tip: Ένας τρόπος για να εφαρμόζεις εύκολα και αποτελεσματικά τη μάσκαρα είναι να κοιτάς χαμηλά σε κάποιον καθρέφτη που θα έχεις τοποθετήσει στα πόδια σου. Με αυτόν τον τρόπο και δεν θα αλληθωρίζεις προσπαθώντας να την εφαρμόσεις σωστά, και δεν θα ακουμπά το προϊόν στο δέρμα σου με κίνδυνο να λερωθείς.

#3. Για βλεφαρίδες που φαίνονται σαν ψεύτικες, πέρασε πρώτα σε αυτές μια στρώση από μια κανονική μάσκαρα και συνέχισε με 1-2 στρώσεις μάσκαρα για όγκο αλλά μόνο στο εξωτερικό μέρος των βλεφαρίδων και όχι απ' τη ρίζα τους. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό volumizing serum βλεφαρίδων.

#4. Σε περίπτωση τώρα που λερωθείς με το προϊόν (πράγμα που συμβαίνει σε όλες μας) περίμενε λίγο μέχρι να στεγνώσει τελείως πάνω στο δέρμα, και αφού ξεραθεί απλά απομάκρυνέ το με το δάχτυλό σου. Εναλλακτικά, μπορείς να το αφαιρέσεις με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε νερό micellaire.

#5. Για να απομακρύνεις τα ενοχλητικά κομπάκια χρησιμοποίησε ένα καθαρό βουρτσάκι και χτένισε καλά τις βλεφαρίδες με αυτό. Μπορείς επίσης να τα απομακρύνεις και με μπατονέτα, ακόμα και με τα δάχτυλά σου, και πάντα αφού στεγνώσει η μάσκαρα.

Αδύναμες βλεφαρίδες που πέφτουν; Τα lash serums που θα σε βοηθήσουν να τις δυναμώσεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i