Τα μυστικά για να καταφέρεις να μακρύνεις τα νύχια σου και να μην σπάνε

8 super sos συμβουλές για να έχεις το μανικιούρ των ονείρων σου!

τάση στα νύχια iStock

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που μας στερούν τα μακριά και εντυπωσιακά νύχια στο μανικιούρ: Ο λάθος τρόπος της αφαίρεσης ενός τζελ ή ημιμόνιμου μανικιούρ, η κακή διατροφή κ.α, είναι μόνο μερικές από τις αιτίες που μας φέρνουν αντιμέτωπες με τα εύθραυστα νύχια που δεν μπορούμε να μακρύνουμε με τίποτα. Ωστόσο, αν ακολουθήσουμε τα απαραίτητα steps, αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το αλλάξουμε, επαναφέροντας τα νύχια μας στην υγιή τους κατάσταση για να έχουμε επιτέλους το μανικιούρ των ονείρων μας. Γιατί, ναι, ένα μανικιούρ δείχνει εντυπωσιακό μόνο όταν τα νύχια μας είναι όπως πρέπει.

Χρησιμοποιούμε έλαιο ενυδάτωσης

Για να έχουμε γερά νύχια, πρέπει να είναι υγιή – και για να είναι υγιή, πρέπει να είναι ενυδατωμένα. Ναι, αυτός ο κανόνας δεν ισχύει μόνο για το πρόσωπο και το σώμα μας. Κάπως έτσι, λοιπόν, επιλέγοντας ένα έλαιο επιδερμίδας θα ενυδατώσουμε τόσο το δέρμα στα χέρια, όσο και τη βάση των νυχιών μας. Επιλέγοντας γι’ αυτό το σκοπό ένα απλό έλαιο jojoba θα δούμε αποτελέσματα.

Η βιοτίνη είναι σημαντική

Μελέτες δείχνουν ότι τα εύθραυστα νύχια που είναι επιρρεπή σε απολέπιση και θραύση θα μπορούσαν να αποτελούν ένδειξη ανεπάρκειας βιοτίνης, οπότε ίσως είναι καλή ιδέα να συμπληρώσουμε τη διατροφή μας με μια επιπλέον δόση αυτής της βασικής βιταμίνης. Πως θα το πετύχουμε αυτό; Τα τρόφιμα, τα οποία είναι πλούσια σε βιοτίνη μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των εύθραυστων νυχιών.

Επενδύουμε σε μια μαλακή λίμα

Για να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα στο λιμάρισμα των νυχιών μας, επιλέγουμε πάντα μια απαλή λίμα για να αποφύγουμε το σπάσιμό τους Επιπλέον δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν λιμάρουμε τα νύχια μας, οι κινήσεις της τραμπάλας (μπρος-πίσω) θα κάνουν το νύχι μόνο να σπάσει. Επιλέγουμε να λιμάρουμε πάντα προς μία κατεύθυνση, κάνοντας γρήγορες αλλά απαλές κινήσεις. Extra pro tip; Ξεκινάμε από την εξωτερική άκρη και προχωράμε προς το κέντρο. Αυτή η τεχνική θα μας δώσει ένα λείο φινίρισμα και περισσότερο έλεγχο στο σχήμα που θέλουμε να πετύχουμε.

Δείτε περισσότερα στο elle.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i