Η top τάση στα κουρέματα της άνοιξης του '24 χαρίζει όγκο ακόμα και στα πιο λεπτά μαλλιά

Το "Kitty cut" ήρθε για να μείνει - και θα το βλέπουμε παντού από δω και στο εξής.

hair Splash News / Ideal Image

Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στα κουρέματα τα τελευταία χρόνια είναι, σταθερά, το καρέ σε όλες τις εκδοχές του. Μακρύ ή κοντύτερο, με όγκο ή σε sleek style, φιλαριστό ή σε ένα μήκος, τα κάθε είδους bob & lob cuts μονοπωλούν την προσοχή των περισσότερων γυναικών διαχρονικά, ενώ και οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές μόδας τα λατρεύουν. Ένα μεγάλο πλεονέκτημά τους επίσης είναι ο όγκος και η κίνηση που μπορούν να προσφέρουν ακόμα και στα πιο λεπτά μαλλιά.

5 hair tips που ακολουθούν πιστά οι γυναίκες με τα πιο λαμπερά και υγιή μαλλιά

Το Italian ή french bob, το mullet ή το wolf cut είναι ονομασίες που περιγράφουν ουσιαστικά ένα καρέ κούρεμα σε όλες τις πιθανές εκδοχές του (διαφορετικά μήκη, με έντονο φιλάρισμα ή χωρίς, κλπ) - και φυσικά, έχουν αναδειχθεί σε μεγάλες τάσεις κατά καιρούς.

Η #1 συνήθεια που μπορεί να βλάψει τις βλεφαρίδες σου

Η πιο πρόσφατη τάση στα καρέ κουρέματα ωστόσο θέλει το "Kitty cut" να καταλαμβάνει τα πρωτεία στις τάσεις μαλλιών γενικότερα, με όλο και περισσότερες γυναίκες να το προτιμούν, ιδίως αν έχουν λεπτά μαλλιά χωρίς ιδιαίτερο όγκο. Πρόκειται για μια παραλλαγή του κλασικού καρέ, με το μάκρος να φτάνει λίγο πάνω από τις κλείδες και ελάχιστα κάτω από το ύψος των ώμων. Συνήθως, πλαισιώνεται από πλαϊνές αφέλειες ή face-framing τουφάκια, ενώ χρησιμοποιείται απαραιτήτως η τεχνική του εσωτερικού φιλαρίσματος ή των ήπιων layers για να δοθεί η απαραίτητη κίνηση, υφή και διάσταση στα μαλλιά. 

5 απίθανοι λόγοι για τους οποίους εμφανίζεις σπυράκια στο πρόσωπο

Αυτό το είδος κουρέματος ταιριάζει κυρίως στα πιο λεπτά μαλλιά, καθώς τα μαλλιά με περισσότερο όγκο δεν μπορούν να υποστηρίξουν αυτή την τεχνική κοψίματος. Επιπλέον, αυτό που μας αρέσει είναι ότι αποτελεί ένα πραγματικά low-maintenance κούρεμα, που δεν χρειάζεται κανένα ιδιαίτερο styling για να αναδειχθεί.

Δες πώς δείχνει το "Kitty cut"

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i