Οι καλύτερες κρέμες αντιγήρανσης που καταπολεμούν αποτελεσματικά τα 5 είδη ρυτίδων

Ποια είναι τα 5 είδη ρυτίδων, γιατί εμφανίζονται και πώς μπορείς να τις καταπολεμήσεις αποτελεσματικά.

ρυτιδες Istock Photo

Πολλά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για το πώς να καταπολεμήσεις τις ρυτίδες προσώπου αλλά και για το τι μπορούμε να κάνουμε εν γένει ώστε να παραμείνει η επιδερμίδα μας φρέσκια και νεανική για όσο το δυνατόν περισσότερο. Γνωρίζεις όμως ποια είναι τα περιβόητα 5 είδη ρυτίδων καθώς και το γεγονός ότι κάθε είδος θέλει διαφορετική διαχείριση, λόγω ακριβώς των διαφορετικών αιτιών που προκαλούν το φαινόμενο των ρυτίδων;

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, οι ρυτίδες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες - ομπρέλες που είναι οι δυναμικές και οι στατικές ρυτίδες. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι γνωστές ρυτίδες έκφρασης που έχουμε όλοι, ανεξαιρέτως ηλικίας και κατάστασης δέρματος. Λέγονται δυναμικές ακριβώς επειδή εμφανίζονται προσωρινά στο πρόσωπο όταν κάνουμε διάφορες εκφράσεις ενώ εξαφανίζονται όταν το πρόσωπο μένει στατικό, χωρίς καμία έκφραση. Έτσι, οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια που εμφανίζεις όταν συνοφρυώνεσαι, οι ρυτίδες στο μέτωπο ή περιμετρικά του στόματος (ρυτίδες γέλιου) συγκαταλέγονται στις δυναμικές ρυτίδες.

Με τον χρόνο, και όσο το δέρμα λεπταίνει και μειώνονται τα επίπεδα κολλαγόνου σε αυτό, οι δυναμικές αυτές ρυτίδες τείνουν να εγκαθίστανται στο δέρμα και να γίνονται πιο μόνιμες, ακριβώς επειδή το δέρμα χάνει μέρος της ελαστικότητάς του και αδυνατεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Τότε είναι που μιλάμε για τις στατικές ρυτίδες και γραμμές, αυτές δηλαδή που παραμένουν εμφανείς στο δέρμα ακόμα κι αν είσαι σοβαρή ή έχεις χαλαρωμένους τους μύες του προσώπου. 

Περαιτέρω λοιπόν, αυτές οι δύο μεγάλες κατηγορίες περιλαμβάνουν 5 πιο ειδικά είδη ρυτίδων, καθένα εκ των οποίων έχει διαφορετικά αίτια. 

#1. Ρυτίδες έκφρασης

Όπως προαναφέραμε, οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις του προσώπου προκαλούν γραμμές έκφρασης λόγω των συσπάσεων των μυών που υπάρχουν κάτω από το δέρμα του προσώπου. Δημιουργούνται στο δέρμα ακόμα και από την ηλικία των 20 ετών ενώ όταν επιμένουν ακόμα και όταν είσαι σοβαρή συνήθως είναι μια ένδειξη έλλειψης ελαστικότητας στο δέρμα. Δεν είναι δηλαδή η ίδια η κίνηση που προκαλεί το πρόβλημα, αλλά η μείωση των επιπέδων κολλαγόνου που δεν επιτρέπει την εύκολη επαναφορά του δέρματος στην προτέρα κατάσταση. 

Δείτε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i