Γιατί οι γυναίκες που χρησιμοποιούν αυτό τον τύπο foundation έχουν πιο καθαρή επιδερμίδα;

Αν ανήκεις στη κατηγορία των γυναικών με τάση ακμής, τότε υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να γνωρίζεις για τη σωστή επιλογή του foundation σου.

foundation istock

Ενώ η ακμή μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες (κληρονομικότητα, ορμόνες, αποτέλεσμα της διατροφής κ.λπ.), ένας κοινός ένοχος για τα δερματικά ξεσπάσματα είναι τα φαγεσωρογόνα προϊόντα μακιγιάζ. Ο όρος αναφέρεται στο μακιγιάζ που μπορεί να φράξει και να μπλοκάρει τους πόρους μας, είτε λόγω συστατικών με βάση το λάδι είτε λόγω περιεκτικότητας σε αλκοόλ που μπορεί να δημιουργήσει μαύρα στίγματα.

Συμβουλή #1: Απόφευγε τα προϊόντα βάσης με mineral oil ως συστατικό

Τα προϊόντα βάσης που περιέχουν ορυκτέλαιο μπορούν να επιβαρύνουν περισσότερο τις επιδερμίδες με τάση ακμής, εξηγεί η επαγγελματίας make-up artist, Mary Winkenwerder. "Το mineral oil τείνει να φράζει τους πόρους, ενώ τα μη επεξεργασμένα, φυσικά, ακατέργαστα έλαια λειτουργούν απρόσκοπτα στην επιφάνεια του δέρματος", λέει. Μόλις εφαρμοστεί απευθείας σε δέρμα με τάση ακμής, ένα foundation που περιέχει mineral oil μπορεί να "φράξει τους πόρους και να επιδεινώσει το ήρεμο δέρμα", τονίζει.

Ωστόσο και άλλα έλαια που υπάρχουν σε κοινά προϊόντα που χρησιμοποιούμε, μπορούν να συμβάλουν ή να προκαλέσουν ακμή. Γενικά καλό είναι να αποφεύγουμε προϊόντα που περιέχουν έλαια. Σε αυτά περιλαμβάνονται το έλαιο από αμύγδαλο, αβοκάντο και το λάδι καρύδας.

Γιατί; Είναι εξαιρετικά φαγεσωρογόνα, λέει, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να φράξουν τους πόρους μας. Επιπλέον τα αρώματα στα καλλυντικά μπορούν να προκαλέσουν μια αντίδραση στο δέρμα σας που θα επιδεινώσει τις κηλίδες και τη λιπαρότητα.

Δες περισσότερα στο elle.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i