3D-Safelipo λιπογλυπτική: Η επαναστατική εξέλιξη της κλασικής λιποαναρρόφησης

Η 3D λιποαναρρόφηση – λιπογλυπτική (3D-SAFELIPO) είναι μια νέα τεχνική η οποία, χωρίς ιδιαίτερα εμφανείς τομές, με μικρή ενόχληση και χαμηλή επικινδυνότητα μπορεί να αλλάξει το σώμα σου.

πλαστική χειρουργικη λιποαναρρόφηση Filip_Krstic

Η 3D λιποαναρρόφηση – λιπογλυπτική (3D-SAFELIPO) αποτελεί την επαναστατική εξέλιξη της τεχνικής της λιποαναρρόφησης, μεθόδου με την οποία μπορούμε να διορθώσουμε μια για πάντα τα προβλήματα στο σχήμα του ανθρώπινου σώματος.

Τα χαρακτηριστικά της κλασικής λιποαναρρόφησης

Η κλασική λιποαναρρόφηση γίνεται με χειρουργικά εργαλεία που μοιάζουν με λεπτούς σωλήνες και ονομάζονται «κάνουλες». Με τις “κάνουλες”αναρροφάμε το περιττό λίπος από τα σημεία λιποδυστροφίας του σώματος χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή αναρρόφησης. Στην κλασική λιποαναρρόφηση ο ασθενής τοποθετείται μπρούμυτα ή ύπτια στο χειρουργικό τραπέζι. Αμέσως μετά τη διήθηση των ιστών με τοπικό αναισθητικό διάλυμα ξεκινάει η αναρρόφηση του λίπους. Με την κλασική λιποαναρρόφηση απλά αφαιρούμε το πλεονάζον λίπος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βελτιώνουμε αρκετά αλλά τελικά να μην μπορούμε πολλές φορές να πετύχουμε μεγάλη ευκρίνεια στο περίγραμμα του κορμού. Αυτό το καταφέρνουμε με τη 3D λιποαναρρόφηση - λιπογλυπτική.

Τι αλλάζει στη 3D λιποαναρρόφηση – λιπογλυπτική

Η 3D λιποαναρρόφηση διαφέρει τελείως από την κλασική επέμβαση γιατί γίνεται με ειδικά σχεδιασμένες “κάνουλες” οι οποίες συνδέονται σε μια συσκευή-γεννήτρια που προκαλεί παλμική κίνηση-δόνηση της κάνουλας (Power Assisted Liposuction). Με αυτό το σύστημα πρώτα ρευστοποιούμε το λίπος και στη συνέχεια το αφαιρούμε με μεγάλη ασφάλεια από τα σημεία της τοπικής λιποδυστροφίας.

Εκτός από τις νέες πρωτότυπες “κάνουλες” η τεχνική της 3D Λιποαναρρόφησης – Λιπογλυπτκής είναι επαναστατική γιατί η τοποθέτηση του σώματος του ασθενούς γίνεται όχι μπρούμητα ή ανάσκελα όπως στην κλασική λιποαναρρόφηση αλλά εναλλάσσοντας τη θέση του κορμού στο χειρουργικό τραπέζι. Αρχικά το σώμα τοποθετείται σε δεξιά πλάγια και στη συνέχεια σε λοξή, ύπτια και αριστερή πλάγια θέση, κατά τη διάρκεια της ίδιας επέμβασης. Με αυτόν τον τρόπο ο γιατρός έχει τον απόλυτο έλεγχο του σχήματος του σώματος γιατί με την εναλλαγή των θέσεων είναι σαν να καταργείται η βαρύτητα που παραμορφώνει το σώμα. Οι τομές από όπου μπαίνουν οι “κάνουλες” τοποθετούνται σε στρατηγικές θέσεις κοντά στα σημεία τοπικού πάχους. Η επιλογή της θέσης των τομών έχει εξέχουσα σημασία για το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης.

Όταν κάνουμε 3D Λιποαναρρόφηση-Λιπογλυπτική μπορούμε και πρέπει να σμιλέψουμε όλες τις περιοχές του κορμού που παρουσιάζουν τοπική λιποδυστροφία. Δηλαδή πρέπει να επέμβουμε  στη μέση, την κοιλιά, τους γλουτούς, το έσω τμήμα των μηρών μηρών, τα γόνατα, τις κνήμες,  καθώς και να μην πετάξουμε το λίπος που αφαιρέσαμε. Το λίπος αυτό μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και να κάνουμε μεταμόσχευση λίπους στο άνω έσω και άνω έξω τεταρτημόριο του γλουτού για να πετύχουμε ανόρθωση γλουτών ή να το μεταμοσχεύσουμε όπου αλλού χρειαστεί ανάλογα με τις ανατομικές δυσμορφίες του κορμού. Δηλαδή το λίπος που αφαιρείται δεν καταστρέφεται αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δομικό υλικό και να μεταμοσχευθεί σαν αυτόλογος ιστός στους γλουτούς ή σε άλλα σημεία του σώματος από το οποίο λείπει. Το αποτέλεσμα στην λιποαναρρόφηση έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με την φιλοσοφία - τεχνική της επέμβασης καθώς και με το είδος του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι διαφορετικά από πλαστικό χειρουργό σε πλαστικό χειρουργό.

Q+A

Τι αναισθησία εφαρμόζεται κατά την 3D Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική;

Εφαρμόζεται τοπική αναισθησία, νευροληπτοαναλγησία (μέθη), επισκληρίδιος ή γενική αναισθησία ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος και την έκταση της τοπικής λιποδυστροφίας.

Τι να περιμένω αμέσως μετά την επέμβαση;

Μετά την επέμβαση ο ασθενής φοράει ελαστικό κορσέ που συγκρατεί τον κορμό και τους γλουτούς στη νέα ανορθωμένη τους θέση και περιορίζει την ανάπτυξη οιδήματος. Πρόκειται για ειδικό κορσέ λιποαναρρόφησης σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που να επιτρέπει όλες τις δραστηριότητες.

Πότε θα μπορώ να επιστρέψω στις δραστηριότητες μου;

Όταν διορθώνουμε μικρές επιφάνειες τοπικής λιποδυστροφίας (συνήθως με τοπική αναισθησία), ο ασθενής μπορεί να φύγει από την κλινική και να πάει στο σπίτι του αμέσως μετά την επέμβαση. Όταν όμως έχουμε μεγάλου βαθμού λιποδυστροφία και επεμβαίνουμε σε πολλές περιοχές στο σώμα, τότε ο ασθενής παραμένει για 24 ώρες στην κλινική. Στις μικρού εύρους επεμβάσεις 3D Λιποαναρρόφησης – Λιπογλυπτικής η αποκατάσταση είναι πολύ γρήγορη και με σχεδόν καμία ταλαιπωρία. Πρακτικά, όταν γίνεται 3D Λιποαναρρόφηση μόνο σε «ψωμάκια», ή μόνο σε κοιλιά, ή μόνο σε γόνατα ή χέρια ή γάμπες κ.λπ., τότε ο ασθενής φοράει τον ειδικό κορσέ, δε μένει καθόλου στην κλινική και μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μετά από 2 το πολύ 3 ημέρες.

Σε ποιες περιοχές του σώματος συνήθως κάνουμε 3D Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική;

Οι περιοχές όπου συνήθως μπορούμε να κάνουμε 3D -Safelipo είναι:

  • το “προγούλι” – διπλοσάγονο σε άντρες και γυναίκες,
  • ο θώρακας, συνήθως σε άντρες με προβλήματα γυναικομαστίας,
  • η κοιλιά όπου σμιλεύεται τόσο η κεντρική προβολή όσο και τα πλαϊνά (love handles)
  • οι γλουτοί όπου επιτυγχάνουμε αύξηση του όγκου, ανόρθωση και σφαιρικότητα στο σχήμα του γλουτού,
  • οι γάμπες, κυρίως σε γυναίκες με ασαφές περίγραμμα της γαστροκνημίας.
3D-Safelipo λιπογλυπτική: Η επαναστατική εξέλιξη της κλασικής λιποαναρρόφησης - εικόνα 1

Από τον δρ. Μιχάλη Κουτσούρη, πλαστικό χειρουργό, επιστημονικό υπεύθυνο των Koutsouris Plastic Surgery centers σε Κολωνάκι, Ναύπλιο, Τρίπολη www.koutsouris.gr  (Facebook Page: Μιχάλης Κουτσούρης - Instagram: @m_koutsouris)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i