«Έχω χαλαρό δέρμα, τι μπορώ να κάνω;» Η μέθοδος που αντιμετωπίζει το πρόβλημα

Η χαλάρωση του δέρματος είναι ένα θέμα που απασχολεί γυναίκες και άντρες.

woman-body-care-close-up-of-long-legs-with-soft-skin-and-hands-picture-id931733062

Ρωτήσαμε τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Ζήση Μπουκουβάλα για το πρόβλημα της χαλάρωσης του δέρματος και ιδού όσα μάθαμε.

Αιτία της επιδερμικής χαλάρωσης είναι η κακή ποιότητα δέρματος, η γήρανση, η κακή διατροφή, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η εγκυμοσύνη, η αυξομείωση του σωματικού βάρους.  Ακόμα και τα άτομα που γυμνάζονται μπορούν να παρουσιάσουν χαλάρωση καθώς γυμνάζουν του μύες και όχι το δέρμα.

Υπάρχει μία καινοτόμος τεχνολογία στην πλαστική χειρουργική την τελευταία 20ετία, το πλάσμα του ηλίου που αντιμετωπίζει μόνιμα και οριστικά το πρόβλημα της χαλάρωσης τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα.

Τι είναι το πλάσμα του ήλιου

Eίναι ήπια επεμβατική τεχνική που χρησιμοποιεί υψηλής ακρίβειας ενέργεια πλάσματος που παράγεται από ήλιο και ραδιοσυχνότητες και εφαρμόζεται μέσα από το δέρμα. Ένα ποσοστό 0,1% του ηλίου μετατρέπεται σε πλάσμα και προκαλεί ρίκνωση των ιστών, αισθητή και ορατή καθώς και αύξηση παραγωγής του κολλαγόνου.

Η τεχνική αυτή λειτουργεί σε 3 επίπεδα μέσα στο δέρμα, επιφανειακό, μεσαίο και βαθύτερο ώστε να μπορεί ο πλαστικός χειρουργός να κάνει βαθιά σύσφιξη δέρματος σε όσες επιφάνειες του σώματος επιθυμεί. Μπορεί να εφαρμοστεί όλες τις περιοχές του σώματος όπως η κοιλιά, οι βραχίονες, οι μηροί, η πλάτη και ο λαιμός.

Το αποτέλεσμα

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και συνεχίζονται για μήνες έως και έναν χρόνο μετά την παρέμβαση. Επίσης το πλάσμα του ηλίου μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση για βέλτιστα αποτελέσματα αφαίρεσης λίπους και σύσφιξης σώματος σε μια μόνο συνεδρία.

Ευχαριστούμε τον  Ζήση Μπουκουβάλα M.DPh.D, Πλαστικό Χειρουργό, Διευθυντή Πλαστικής Χειρουργικής νοσοκομείου «Metropolitan» www.drboukouvalas.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i