Αποτέλεσμα λίφτινγκ χωρίς τομές; Γίνεται!

Τρία εξειδικευμένα μηχανήματα προσφέρουν, χωρίς ράμματα και τομές, ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σύσφιγξης και ανόρθωσης με ασφάλεια και χωρίς επιπλοκές. 

lifting-xoris-tomes

Στις μέρες μας η επιστήμη προσφέρει πολλά μέσα για να κερδίσουμε το «στοίχημα» ενάντια στο χρόνο. Ακόμα και στην ηλικία που τα προβλήματα ομορφιάς του προσώπου και του σώματος είναι πιο έντονα, οι επεμβάσεις της βλεφαροπλαστικής, της ανόρθωσης του δέρματος στο λαιμό και του λίφτινγκ στα ζυγωματικά δεν αποτελούν πια μονόδρομο για όσους και όσες δε θέλουν να αποδεχτούν τη φθορά του χρόνου. Οι αναίμακτες θεραπείες της αισθητικής ιατρι-

κής –plexr, off και vibrance– αναδεικνύονται στις νέες hot τάσεις παγκοσμίως για

λίφτινγκ χωρίς τομές, αλλά με μεγάλη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Τι ακριβώς κάνουν αυτές οι νέες μέθοδοι

Το plexr είναι εξάχνωση, ιονισμός αερίων. Ο ειδικός γιατρός, έχοντας τρία διαφορετικά «πιστόλια», παρεμβαίνει όπου υπάρχει περίσσεια επιδερμίδας και αναίμακτα διορθώνει τη χαλάρωση σε περιοχές όπως τα άνω βλέφαρα, τα μπράτσα, γύρω από τον ομφαλό, το άνω χείλος και αλλού. Η μέθοδος χρησιμοποιείται, επίσης, για εξάχνωση θηλωμάτων, μυρμηγκιές, αιμαγγειώματα και ξανθελάσματα.

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας και τον τρόπο που αντιδρά στο πέρασμα του χρόνου, τα αποτελέσματα της μεθόδου μπορεί να διαρκέσουν αρκετά χρόνια. Ιστολογικές μελέτες έδειξαν, εξάλλου, πως με το plexr αποφεύγονται επιπλοκές όπως ουλές, δυσχρωμίες και άλλες. Η μόνη αντένδειξη είναι ο ήλιος.

Σήμερα, μετά το botox και τα νήματα, το plexr αναδεικνύεται στην πιο hot τάση στη λεγόμενη «soft surgery» (γνωστή και ως αναίμακτη χειρουργική). Ο όρος «αναίμακτη χειρουργική» αναφέρεται στην εφαρμογή μεθόδων για την αφαίρεση ή τη διόρθωση αντιαισθητικών ανωμαλιών του προσώπου ή του σώματος μόνο με την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας με επάλειψη. Πρόκειται για καινοτόμο εξέλιξη στην ιατρική επιστήμη, με βασικό πλεονέκτημα την αποφυγή χειρουργικής τομής.

Το off ενδείκνυται για λιπόλυση τοπικά. Με βελόνες βελονισμού ο γιατρός

επεμβαίνει στα προβληματικά σημεία, όπως σακούλες ματιών, διπλοσάγονο, περίγραμμα του προσώπου, χέρια, γόνατα, κοιλιά και γενικά όπου υπάρχει τοπικά λίπος. Η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο, διαρκεί λίγα λεπτά και το λίπος αποβάλλεται με τα ούρα, καθώς δε γίνονται τομές.

Το vibrance γίνεται επίσης με βελόνες βελονισμού. Ο ασθενής κρατάει το ένα ηλεκτρόδιο, ο γιατρός το άλλο και με το γυμνό του χέρι τρίβει τις ελαστικές ίνες γυρίζοντας τη βελόνα ώστε αυτές να τυλιχτούν και να δημιουργηθεί ένα αυτόλογο νήμα γεμίζοντας τις ρυτίδες χωρίς υλικό.

sotiris-tsioumas

Ευχαριστούμε τον δρα Σωτήρη Τσιούμα, χειρουργό οφθαλμίατρο, MS Αισθητικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Tor Vergata (Ιταλία), λέκτορα Αισθητικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Camerino (Ιταλίας), πρόεδρο και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Αισθητικής Ιατρικής στην Ελλάδα (www.ofthalmoplastiki.gr).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i