Διεσταλμένοι πόροι; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα

Είναι ένα θέμα που όλες μας έχουμε αντιμετωπίσει κατά καιρούς ή θα αντιμετωπίσουμε σε κάποιο στάδιο της ζωής μας. Μην απελπίζεσαι όμως, υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσεις και είναι πολύ απλούστεροι από ότι νομίζεις.

health-supplement-female-face-antiaging-beauty-cosmetics-picture-id1143099939

Οι ορατοί ή διεσταλμένοι πόροι είναι από τα βασικότερα θέματα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότερες. Ξέρεις όμως τις πρέπει να κάνεις για να απαλλαγείς μια για πάντα

Τι είναι οι πόροι

Πόρους έχουμε σε όλο μας το σώμα και είναι μικροί θύλακες που περιέχουν αδένες. Οι αδένες αυτοί παράγουν τα έλαια που προστατεύουν την επιδερμίδα μας από εξωτερικούς βλαβερούς παράγοντες. Όπως θα ξέρεις βέβαια πολλές φορές οι πόροι μπλοκάρουν με περιττές ποσότητες ελαίων με αποτέλεσμα να φαίνονται, να διαστέλλονται ή να δημιουργούνται ατέλειες και σπυράκια.

Τι μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση;

Η φωτογήρανση ή βλάβες από υπεριώδεις ακτινοβολία

Όπως τα περισσότερα προβλήματα στην επιφάνεια του δέρματος έτσι και οι διεσταλμένοι πόροι μπορεί να είναι αποτέλεσμα βλάβης από υπεριώδεις ακτινοβολίες ή ελεύθερες ρίζες. Αυτό συμβαίνει διότι η φωτογήρανση ελαττώνει τα αποθέματα κολλαγόνου στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα αυτή να αποδυναμώνεται και να δείχνει ορατά ταλαιπωρημένη. Η ξηρή επιδερμίδα μετά συγκεντρώνεται γύρω από τους πόρους, πράγμα που δημιουργεί τραχιά υφή στο δέρμα και οδηγεί σε θαμπή ή άτονη όψη.

Δεν έχει να κάνει μόνο με την κληρονομικότητα

Πολλά οφείλονται στο DNA μας αλλά η όψη των πόρων στην επιδερμίδας μας μπορεί να έχει να κάνει με άλλους παράγοντες: τρόπος ζωής, διατροφή, ορμονικές διαταραχές. Όλα αυτά μπορεί να συμβάλλουν στο πρόβλημα. Μελέτες έχουν δείξει μάλιστα ότι από τα 25 μέχρι τα 50 οι πόροι μπορούν μέχρι και να διπλασιαστούν σε μέγεθος λόγω κλιματικών συνθηκών και εκτεταμένης έκθεσης στον ήλιο.

Διάβασε τη συνέχεια στο elle.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i