"Έκανα κρυολιπόλυση αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Γιατί;"

Εφόσον η κρυολιπόλυση αποδεδειγμένα καταπολεμά το τοπικό πάχος, τι μπορει να συνέβη; Ένας ειδικός δίνει την απάντηση.

Happiness is starting your day on a relaxed note Credit:Adene Sanchez

Αν έκανες κρυολιπόλυση και δεν είδες αποτέλεσμα, τότε όχι δεν φταίει γενικά η μέθοδος. Η κρυολιπόλυση μπορεί αποδεδειγμένα να καταπολεμήσει το τοπικό πάχος. Γιατί δεν συνέβη στη δική σου περίπτωση; Ζητήσαμε απάντηση από το δερματολόγο Dr Χριστόφορο Τζερμιά. Ιδού τι μας είπε.

Δυστυχώς, όπως συμβαίνει πολύ συχνά όταν λανσάρεται μία αποτελεσματική καινοτόμα μέθοδος, πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να την αντιγράψουν. Το ίδιο έχει συμβεί και με την κρυολιπόλυση. Η αυθεντική συσκευή και μέθοδος κρυολιπόλυσης είναι το αμερικανικό CoolSculpting® που πρωτοκυκλοφόρησε το 2010 μετά από πολλές επιστημονικές έρευνες που απέδειξαν την ασφαλή και αποτελεσματική δράση του, έχοντας πάρει και την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Συσκευών FDA. Έκτοτε όμως ακολούθησαν δεκάδες συσκευές που προσπάθησαν να αντιγράψουν την τεχνολογία του, χωρίς επιτυχία όμως, προκαλώντας έτσι μεγάλη απογοήτευση σε όσους τις επιλέγουν.

Ανώνυμη κρυολιπόλυση, φτωχά αποτελέσματα

Οι συσκευές-απομιμήσεις του CoolSculpting® απαιτούν επαναλαμβανόμενες συνεδρίες και προσφέρουν φτωχά αποτελέσματα, σε αντίθεση με την αυθεντική κρυολιπόλυση που μπορεί να προσφέρει μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους σε ποσοστό έως και 40% σε μία συνεδρία. Τα θεαματικά αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης CoolSculpting® είναι αδιαμφισβήτητα. Τα βλέπουμε καθημερινά στα ιατρεία μας. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως περισσότερες από 7 εκατομμύρια εφαρμογές και ο δείκτης ικανοποίησης είναι υψηλότερος από 92%.

Πέρα από την καινοτόμα τεχνολογία που επιτρέπει στο CoolSculpting® να εξουδετερώνει τα περίσσια λιποκύτταρα σε τόσο μεγάλο ποσοστό, σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι η συσκευή συνοδεύεται από διαφορετικές κεφαλές. Κάθε φορά επιλέγουμε το κατάλληλο σχήμα κεφαλής που θα εφαρμόσει τέλεια στην περιοχή της θεραπείας, ώστε να προσφέρει μέγιστο, φυσικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Αποτέλεσμα με ασφάλεια

Το CoolSculpting® αποτελεί επίσης τη μοναδική συσκευή κρυολιπόλυσης που διαθέτει πατενταρισμένο σύστημα ασφάλειας Freeze Detect™. Πρόκειται για ένα εξελιγμένο σύστημα αισθητήρων που υπάρχει ενσωματωμένο σε κάθε κεφαλή και παρακολουθεί αυτόματα τη θερμοκρασία καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής. Αν ανιχνεύσει οποιαδήποτε μεταβολή, διακόπτεται αυτομάτως η θεραπεία. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της εφαρμογής αλλά και την αποτελεσματικότητά της.

Όσο για τα αποτελέσματα; Αρχίζουν να γίνονται ορατά μετά από 3 βδομάδες, καθώς ο οργανισμός αποβάλλει σταδιακά τα λιποκύτταρα. Στους 3 μήνες, έχεις μία πολύ καλή εικόνα του αποτελέσματος, το οποίο όμως βελτιώνεται κι άλλο έως τους 6 μήνες. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η αποβολή των λιποκυττάρων γίνεται με απολύτως φυσιολογικό τρόπο, όπως ακριβώς αποβάλλεται και το λίπος των τροφών. Επίσης, ο χρόνος των 6 μηνών δίνει στο δέρμα τη δυνατότητα να προσαρμοστεί χάρη στην ελαστικότητά του κι έτσι αποφεύγεται η συνήθης χαλάρωση που βλέπουμε με την κλασική λιποαναρρόφηση. Το αποτέλεσμα αξίζει σίγουρα την αναμονή.

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά Χριστόφορο, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο εξειδικευμένο στα LASER, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD), Επιστημονικό Διευθυντή των Δερματολογικών Κέντρων IQ Skin Clinics (www.iqskinclinics.comwww.tzermias.gr)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i