Έντονη ερυθρότητα στο πρόσωπο; Μάθε τι συμβαίνει αλλά και πώς να το αντιμετωπίσεις

Ενημερωθείτε πώς να αντιμετωπίσετε την έντονη ερυθρότητα του προσώπου και ποια η καινοτομία της Rosaliac CC Crème. Μάθετε περισσότερα!

shutterstock_184525817

Το ευαίσθητο δέρμα είναι συχνά συνώνυμο με την ανομοιογενή χροιά της επιδερμίδας. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει έντονη τάση ερυθρότητας.

Η ερυθρότητα βρίσκεται πολύ πιο ψηλά στην κατάταξη των σοβαρών ανησυχιών των γυναικών, από ό,τι τα μαύρα στίγματα και οι κύκλοι. Ωστόσο, δεν είναι απλώς μια ατέλεια που πρέπει να καμουφλαριστεί. Είναι και σύμπτωμα ευαισθησίας του δέρματος.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει απόλυτος κανόνας όταν μιλάμε για ερυθρότητα. Είτε περιστασιακή είτε μόνιμη, εντοπισμένη ή διάχυτη, η ερυθρότητα έχει πλήθος αιτίων και εκδηλώσεων. Στην ουσία, οι καθημερινοί στρεσογόνοι παράγοντες είναι οι πιθανότερες αιτίες της υπερευαισθησίας του δέρματος.

Όμως, αυτό που είναι κοινό σε όλες τις μορφές ερυθρότητας είναι οι σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα του δέρματος: ο τόνος του δέρματος είναι ολοφάνερα λιγότερο ομοιογενής, ενώ η υφή του δέρματος είναι πιο τραχιά και η δυσφορία στη ζέστη μεγαλύτερη. Αν και η εμφάνιση της ερυθρότητας μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, έχει την τάση να επιδεινώνεται με την ηλικία. Με τον καιρό, η ανομοιογενής χροιά και η δυσφορία γίνονται μόνιμες.

shutterstock_127047209

Ποιες γυναίκες επηρεάζονται από χρωματικές αλλαγές του δέρματος εξαιτίας της ευαισθησίας;

Όλοι οι τύποι ευαίσθητου δέρματος μπορεί να επηρεαστούν. Μόνο το 11% της ερυθρότητας είναι συνέπεια κάποιας παθολογικής κατάστασης. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η ερυθρότητα είναι παροδική και διάχυτη. Τον μισό χρόνο οφείλεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες: ήλιος, ζέστη, κρύο, αέρας κλπ. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, όπως δείχνουν αυτοί οι μέσοι όροι από Ευρωπαϊκές χώρες:

Η πρόταση του shape.gr:

Στα χνάρια της εξειδίκευσής της, κατά της ερυθρότητας, η La Roche-Posay παρουσιάζει τη Rosaliac CC Crème, μια καινοτομία που ξεπερνάει ένα απλό make up, προσφέροντας ομοιογένεια, διορθώνοντας, ενυδατώνοντας και προστατεύοντας με μια μόνο εφαρμογή. Συνιστά ένα συμπύκνωμα της καλύτερης δερματολογικής τεχνογνωσίας, ως προς την περιποίηση, το μακιγιάζ και την προστασία, που καλύπτει άμεσα την ερυθρότητα, η οποία αναγνωρίζεται ως ένα τυπικό σύμπτωμα της ευαισθησίας του δέρματος. Παράλληλα, η Rosaliac CC Crème περιέχει SPF 30, ένα δείκτη υψηλής προστασίας για να αποτρέπει την επιδείνωση και την επανεμφάνιση της ερυθρότητας.

rosaliac_cc

Απαλή σαν μετάξι, απλώνεται ομοιόμορφα στο δέρμα, προσφέροντας ισορροπημένη κάλυψη. Χαρίζει στο δέρμα ένα τέλειο, απόλυτα ταιριαστό χρώμα ενώ στη συνέχεια, ακολουθεί η καταπραϋντική αίσθηση που ανακουφίζει το ερεθισμένο δέρμα.

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i