Ευαίσθητα ούλα; Κάνε τους δώρο την πιο έξυπνη οδοντόβουρτσα!

Πες αντίο στην ουλίτιδα επιλέγοντας το κατάλληλο εργαλείο που θα σε απαλλάξει από αυτήν χαρίζοντάς σου ένα λευκό χαμόγελο

shutterstock_92466964

Τα ευαίσθητα ούλα που πονάνε και ματώνουν συνιστούν πλέον ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα ενώ ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια δείχνουν να παρουσιάζουν ευαισθησία.

Οι λόγοι 

Βασική αιτία της ουλίτιδας θεωρείται η μη επαρκής και σωστή φροντίδα των δοντιών, όπως η παράλειψη του βουρτσίσματος, η μη συχνή επίσκεψη στον οδοντίατρο αλλά και ένα κακό εργαλείο, για παράδειγμα μια οδοντόβουρτσα που δεν έχει αντικατασταθεί.

Παράλληλα, η έντονη πίεση που ασκείται στα ούλα, ειδικά όταν η οδοντόβουρτσα είναι σκληρή, προκαλεί αιμάτωση αλλά και ερεθισμό, ευαισθητοποιώντας ακόμα περισσότερο την περιοχή.

shutterstock_402070453

Πώς εκδηλώνεται

Η ευαισθησία στα ούλα εκδηλώνεται με πόνο και δυσφορία στο μάσημα τροφών και υγρών, ειδικά όταν αυτά είναι πολύ ζεστά ή πολύ κρύα. Επίσης, παρατηρείται συχνή αιμάτωση, ερυθρότητα ή σκούρο χρώμα αλλά και οίδημα. Τέλος, η δύσοσμη αναπνοή είναι επίσης μια ένδειξη.

shutterstock_376837924

Πώς να το αντιμετωπίσεις 

  • Κάνε μια επίσκεψη στον οδοντίατρό σου που θα σου προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα για την σωστή αντιμετώπιση
  • Φρόντισε να πλένεις τα δόντια σου 2 φορές την ημέρα. Ιδανικό είναι να τα πλένεις μετά από κάθε γεύμα.
  • Δοκίμασε μια οδοντόκρεμα για ευαίσθητα δόντια και ούλα
  • Απόφυγε όξινες τροφές και ποτά
  • Επίλεξε την σωστή οδοντόβουρτσα

Το Shape.gr έχει για εσένα την καλύτερη αλλά και πιο «έξυπνη» πρόταση:

Ορίστε, λοιπόν, η πιο «έξυπνη» επιλογή, η οποία δεν είναι άλλη από την οδοντόβουρτσα Oral-B GENIUS, την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα που σέβεται τα δόντια και τα ούλα σου προσφέροντάς σου ένα λευκό και υγιές χαμόγελο.

Συγκεκριμένα, η Oral-B GENIUS διαθέτει τεχνολογία Τριπλού Αισθητήρα Πίεσης που προστατεύει τα ούλα από το έντονο βούρτσισμα, χάρη στην ένδειξη υπερβολικής πίεσης, την αυτόματη επιβράδυνση της οδοντόβουρτσας και τη διακοπή των παλμικών κινήσεων.

oral-b-genius-product-suite-image

Επίσης, με την χρήση της οδοντόβουρτσας το βούρτσισμα διαρκεί 2 λεπτά, όπως συνιστούν οι οδοντίατροι, πετυχαίνοντας έτσι τον τέλειο καθαρισμό, καθώς η Oral-B GENIUS καθαρίζει κάθε δόντι, ακόμη και περιοχές που συχνά δεν καταφέρνουμε να φτάσουμε.

Τέλος, και εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι όχι μόνο θα παρατηρείς εμφανή διαφορά στην αίσθηση αλλά και την εικόνα των δοντιών σου, θα τα έχεις και όλα συγκεντρωμένα στο smartphone σου, αφού η «έξυπνη» οδοντόβουρτσα συνδέεται με το κινητό σου μέσω της εφαρμογής Oral-B App 4.1, που σου επιτρέπει να κρατάς όλες τις χρήσιμες και σημαντικές σημειώσεις (brushing data) σχετικά με το βούρτσισμά σου, με σκοπό να βελτιώσεις τις συνήθειές σου.

oral-b

Φτιάχτηκε για να ταιριάζει σε ανθρώπους με διαφορετικές ανάγκες και για να βοηθά τον καθένα να φτάσει στο επιθυμητό σου στόχο, είτε αυτός είναι ένα κατάλευκο χαμόγελο, είτε καθαρότερα ορθοδοντικά σιδεράκια.

Κάνε δική σου την έξυπνη οδοντόβουρτσα και πες αντίο στην ουλίτιδα.

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i