Ευρυαγγείες στα πόδια ή το πρόσωπο: Πώς προκαλούνται και πώς θα απαλλαγείς;

Μάθε τις αιτίες που προκάλεσαν τις ευρυαγγείες και αντιμετώπισέ τες με τη βοήθεια του ειδικού.

shutterstock_454672345 By puhhha

«Οι ευρυαγγείες στα πόδια, που συνήθως εμφανίζονται σαν μικρές κλωστές, δεν οφείλονται σε προβλήματα του κυκλοφορικού, ούτε συνδέονται με οργανικά αίτια», λέει καθησυχαστικά ο αγγειολόγος-αγγειοχειρουργός Νικόλαος Παγκράτης, διευθυντής Αγγειολογικού του Νοσοκομείου «Υγεία» και εξηγεί: «Το φαινόμενο αφορά κάποια μικρά φλεβίδια ή τριχοειδή αγγεία, με ελαφρώς αυξημένη διάμετρο από το φυσιολογικό (0,1-1 χιλιοστό), τα οποία εντοπίζονται πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, κατά κανόνα στα πόδια αλλά και το πρόσωπο. Αυτές οι βλάβες του δέρματος εμφανίζονται δύο με τρεις φορές συχνότερα στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άνδρες και χαρακτηρίζονται από το ιδιαίτερο σχήμα τους (γραμμοειδείς, αστεροειδείς ή διάχυτες), από το κόκκινο ή μπλε χρώμα τους και από την έλλειψη συμπτωμάτων πόνου».

Πώς προκαλούνται οι ευρυαγγείες;

  • Αναζήτησε ως κύριες αιτίες εμφάνισης σπασμένων αγγείων στα πόδια την ορθοστασία και τον τρόπο ζωής, που αναμφίβολα επιβαρύνεται βαθμιαία από το αυξημένο βάρος, αλλά και την πιθανή τάση του οργανισμού σου να εμφανίζει τέτοιο σύμπτωμα» επισημαίνει ο γιατρός.
  • Όσον αφορά το πρόσωπο, η ύπαρξη ευρυαγγειών αποδίδεται σε κληρονομικούς παράγοντες, διάφορες ορμονικές διαταραχές, αλλά ρίξε και λίγο φταίξιμο στον εαυτό σου, αν εκτίθεσαι αλόγιστα στον ήλιο.

Διάβασε επίσης: Έκζεμα στο σώμα, ευρυαγγείες και μώλωπες; Αυτή είναι η αντιμετώπιση για κάθε πρόβλημα

Μπορείς να απαλλαγείς οριστικά;

  • Με μια απλή εξέταση ο αγγειοχειρουργός θα διαπιστώσει μια ενδεχόμενη σύνδεση της ευρυαγγείας με τυχόν πρόβλημα φλεβικής ανεπάρκειας στο βαθύτερο αγγειακό σύστημα και θα σου συστήσει θεραπεία με κάποια μη επεμβατική μέθοδο, όπως η σκληροθεραπεία.
  • Στην περίπτωση αυτή, εισάγεται μια σκληρυντική ουσία στα αγγεία, ώστε να προκαλέσει τη θρόμβωσή τους. Τα αγγεία «κλείνουν» στο σημείο όπου εισάγεται η ουσία και, ως αποτέλεσμα, παύουν να είναι ορατά με γυμνό μάτι.
  • Εναλλακτικά, οι ειδικοί για τη βελτίωση των αγγειακών προβλημάτων προτείνουν τη σύγχρονη τεχνολογία με λέιζερ. «Πάντως, δε σημειώνει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας σε σχέση με τη σκληροθεραπεία και συνήθως αφορά τις πολύ μικρές ευρυαγγείες» υποστηρίζει ο ειδικός.
  • Ωστόσο, ανάλογα με την περίπτωση και το είδος των ευρυαγγειών, ο αγγειοχειρουργός θα σου υποδείξει την κατάλληλη θεραπεία, ενώ ενδέχεται να σε παραπέμψει σε συνδυασμό των δύο μεθόδων ώστε να απαλλαγείς οριστικά από το πρόβλημα.
  • Έχε όμως κατά νου και αυτό που επισημαίνει χαρακτηριστικά ο γιατρός: «Όποια και αν είναι η περίπτωσή σου και πριν καταλήξεις σε μια θεραπευτική μέθοδο, για να περιορίσεις το πρόβλημα, καλό είναι να φοράς ελαστικό καλσόν, να αποφεύγεις την ορθοστασία, το κάπνισμα και να υιοθετήσεις πιο υγιεινές συνήθειες ζωής, συμπεριλαμβανομένων της άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i