Η L’Oréal Group δεσμεύεται να γίνει πλήρως βιώσιμη μέχρι το 2030

Τα ευχάριστα νέα της ημέρας από μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών στον κόσμο.

Η L’Oréal Group δεσμεύεται να γίνει πλήρως βιώσιμη μέχρι το 2030

Η L’Oréal, ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στο χώρο της ομορφιάς, ανακοίνωσε πως θέτει ως στόχο να γίνει πλήρως βιώσιμη μέχρι το 2030.  Το νέο πρόγραμμα αειφορίας του ομίλου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των σχεδίων της για εξέλιξη την επόμενη δεκαετία και ισχύει για όλα τα brands που ανήκουν επί του παρόντος σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων των Lancôme, Armani και Garnier.

Πιο συγκεκριμένα, δεσμεύεται όχι μόνο να αλλάξει τις πρακτικές του σαν όμιλος, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους για τη μείωση της χρήσης νερού και των αποβλήτων, αλλά και να βοηθήσει τους προμηθευτές της και τους πελάτες της να κάνουν πιο sustainable επιλογές.

“Την τελευταία δεκαετία έχουμε μεταμορφώσει ριζικά την εταιρεία μας, θέτοντας τη βιωσιμότητα στον πυρήνα του επιχειρηματικού μας μοντέλου. Με τις νέες μας δεσμεύσεις, μπαίνουμε σε μια νέα φάση επιτάχυνσης αυτού του μετασχηματισμού: προχωρώντας πέρα από τις άμεσες περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις, βοηθώντας τους καταναλωτές να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές, αλλά και συμβάλλοντας θετικά στην κοινωνία και το περιβάλλον. Ως μια ηγέτιδα εταιρεία στη βιομηχανία της ομορφιάς, θεωρούμε ότι είναι ο ρόλος μας να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς“, δήλωσε η Alexandra Palt, Chief Corporate Responsibility Officer για τον Όμιλο L’Oréal.

Πλαστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι το 2030, το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της L’Oréal θα προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης.

Ανακύκλωση

Εκτός από τη μείωση του όγκου των συσκευασιών στο σύνολό του, μέχρι το 2030, το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της L’Oréal θα προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης.

Μέσα στα άμεσα σχέδια του ομίλου είναι να λανσαριστούν και προγράμματα ανακύκλωσης προϊόντων μακιγιάζ  σε 1.000 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μόλυνση του αέρα

Η L’Oréal έχει σημειώσει ήδη πολλά βήματα στις προσπάθειές της να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και τα αποτυπώματα άνθρακα. Μέχρι το 2025, όλες οι εγκαταστάσεις της L’Oréal θα έχουν επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα, μέσα από τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπλέον, μέχρι το 2030, η L’Oréal θα μειώσει κατά 50% ανά τελικό προϊόν, σε σύγκριση με το 2016, τις συνολικές εκπομπές της σε αέρια του θερμοκηπίου.

Φιλανθρωπικό έργο

Η L’Oréal δεσμεύει 100 εκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις αντίκτυπου, προκειμένου να ανταποκριθεί σε βασικές περιβαλλοντικές προκλήσεις. 50 εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης κατεστραμμένων φυσικών θαλάσσιων και δασικών οικοσυστημάτων μέσω ενός ταμείου που ονομάζεται “L’Oréal Fund for Nature Regeneration” και το οποίο θα διαχειρίζεται η Mirova, θυγατρική της Natixis Investment Managers. Το ταμείο αυτό θα αφιερωθεί στις επενδύσεις αντίκτυπου. Ακόμα 50 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση έργων που συνδέονται με την κυκλική οικονομία.

Για να βοηθήσει τις ευάλωτες γυναίκες, η L’Oréal δημιουργεί επίσης ένα φιλανθρωπικό ταμείο 50 εκατομμυρίων ευρώ. Μέσα από αυτό, θα στηρίξει τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις στις προσπάθειές τους να καταπολεμήσουν τη φτώχεια, να βοηθήσουν τις γυναίκες να επιτύχουν κοινωνική και επαγγελματική ένταξη, να παρέχουν επείγουσα βοήθεια σε γυναίκες πρόσφυγες και γυναίκες με αναπηρίες, να αποτρέψουν τη βία κατά των γυναικών και να υποστηρίξουν τα θύματα.

L’Oréal

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i