Είμαι 35 χρονών! Είμαι πολύ μεγάλη για πλαστική στη μύτη;

Μάθε όσα πρέπει να ξέρεις!

shutterstock_47929528

Πολλές αλλαγές συμβαίνουν ανάμεσα στα χρόνια της εφηβείας και της ενηλικίωσης και, είτε το πιστεύεις είτε όχι, η μύτη σου αλλάζει κι αυτή. Καθώς μεγαλώνουμε, δύο πράγματα μεταβάλλουν την εξίσωση. Το λίπος στο πρόσωπο μειώνεται και «αδειάζει» από τα ζυγωματικά, λίπος που μέχρι τώρα είχε δώσει ισορροπία και αρμονία στη δυνατή μύτη σου όσο ήσουν μικρότερη.

Στη συνέχεια οι μαλακοί ιστοί της μύτης χάνουν ελαστικότητα και η άκρη πέφτει λίγο, ειδικά όταν χαμογελάς, κάτι που μπορεί να κάνει την καμπουρίτσα να φαίνεται περισσότερο. Το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών είναι πως, ακόμα κι αν η καμπουρίτσα δεν έχει μεγαλώσει, είναι πιο εμφανής, αφού δεν τη συγκαλύπτουν πια η νεανική της άκρη και τα στρογγυλά μάγουλα. Αυτό που ήταν χαριτωμένο γίνεται ένα πιο κυρίαρχο στοιχείο.

Να το κάνεις;

Η απάντηση, λοιπόν, είναι η εξής: Ακόμη και στα 35 ή στα 55 σίγουρα δεν είσαι πολύ μεγάλη για να βελτιώσεις τη μύτη σου. Είναι μια απλή διαδικασία που προσθέτει αρμονία και στην πραγματικότητα προσφέρει μια νεανική όψη στο πρόσωπό σου. Συχνά ανασηκώνω την άκρη της μύτης σε ασθενείς που κάνουν λίφτινγκ προσώπου απλώς και μόνο για το νεανικό αποτέλεσμα που προσδίδει.

Ωστόσο, συχνά αποφεύγω να εγχειρίζω εφήβους που δεν έχουν φτάσει στην πλήρη ανάπτυξη ή που φαίνονται συναισθηματικά ανώριμοι για να πάρουν αυτή την απόφαση. Και με αυτό οφείλω να πω ότι χρειάζεται να έχεις μια ρεαλιστική εικόνα για το πώς ταιριάζει η μύτη σου στο υπόλοιπο πρόσωπό σου.

Ο γιατρός σου θα μπορεί να σου δείξει εξαιρετικές κλινικές φωτογραφίες του πώς θα μοιάζει η μύτη σου κι εκείνη είναι η στιγμή για να πεις την άποψή σου. Οι ασθενείς έχουν συχνά στο μυαλό τους τι θα πουν οι φίλοι τους: οι άνθρωποι όμως παρατηρούν απλά τον χαρούμενο, πιο όμορφο εαυτό σου.

Η διαδικασία

Η επέμβαση διαρκεί λιγότερο από μία ώρα και θα είσαι ναρκωμένη κατά τη διάρκειά της. Γίνεται μέσα από τα ρουθούνια, έτσι δεν υπάρχουν ορατές ουλές. Nιώθεις ένα μέτριο πόνο το πρώτο βράδυ, ο οποίος αντιμετωπίζεται εύκολα με παυσίπονα. Μετά τις 24 ώρες νιώθεις μόνο μια μικρή ενόχληση. Μία εβδομάδα μετά το χειρουργείο αφαιρείται ο νάρθηκας και μπορείς να κυκλοφορήσεις.

Ευχαριστούμε τον δρα Χρήστο Μεγαπάνο, πλαστικό χειρουργό με ειδίκευση στην αναγεννητική ιατρική και αισθητική χειρουργική, απόφοιτο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, μετεκπαιδευθέντα στο Miami Breast Center, εξειδικευθέντα στο Regensburg της Γερμανίας και στο Βασιλικό Κολέγιο Χειρουργών της Μ. Βρετανίας (www.regen.gr).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i