Κυτταρίτιδα: Ιατρική αντιμετώπιση με συνδυασμό μεθόδων

H μη επεμβατική τεχνική που προκαλεί απώλεια λίπους και μείωση της κυτταρίτιδας.

young-woman-Κυτταρίτιδα-from-pain-in-leg-at-home-picture-id1128172722

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον κ. Χρήστο Στάμου, δερματολόγο, επικεφαλής της δερματολογικής κλινικής DERMADVANCE.

Η μέθοδος Cavitation είναι μια επαναστατική, μη επεμβατική τεχνική που προκαλεί απώλεια λίπους και μείωση της κυτταρίτιδας με τη χρήση υπερήχων χαμηλής συχνότητας σε περιοχές του σώματος που συσσωρεύεται το λίπος. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα κύματα των υπερήχων δημιουργούν μικροφυσαλίδες αέρα και δονήσεις μέσα στα λιποκύτταρα. Επειδή οι μεμβράνες των λιποκυττάρων δεν είναι ανθεκτικές, δεν καταφέρνουν να αντέξουν τις δονήσεις, με αποτέλεσμα να διογκώνονται και να σπάνε. Το λίπος που απελευθερώνεται από τη διάσπαση των λιποκυττάρων αποβάλλεται με τη φυσική μέθοδο του μεταβολισμού. Η μέθοδος Cavitation θεωρείται μία καινοτόμος τεχνική για δραστική απώλεια τοπικού πάχους και λιπογλυπτικής, αποτελεί την πλέον αποτελεσματική μέθοδο  μείωσης τοπικού πάχους και βελτίωσης κυταρρίτιδας χωρίς επέμβαση, χωρίς ουλές και με άμεση ανάρρωση.

Πώς γίνεται η θεραπεία

Πριν τη θεραπεία δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη προετοιμασία. Το μόνο που μπορεί να βοηθήσει είναι να πιείτε αρκετό νερό πριν την εφαρμογή, ώστε μετά μέσω της διούρησης να «καθαρίσει» ευκολότερα ο οργανισμός. 

Η θεραπεία εφαρμόζεται με τη χρήση μια ειδικής κεφαλής (είναι αυτή που εκπέμπει τους υπερήχους), η οποία έρχεται σε επαφή με το δέρμα στην περιοχή του σώματος από όπου θέλετε να χάσετε πόντους και να δείτε την κυτταρίτιδα να εξαφανίζεται. Εσείς το μόνο που θα αντιλαμβάνεστε ένας μόνιμος χαμηλός ήχος. Κανένας πόνος, καμία άλλη ενόχληση.

Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 40 λεπτά, ενώ ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών εξαρτάται από το πρόβλημα. 

Σε ποιες περιοχές του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία Cavitation

H θεραπεία Cavitation μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή του σώματος που υπάρχει συσσωρευμένο λίπος και κυτταρίτιδα. Τα σημεία που κυρίως επιλέγονται είναι οι μηροί, οι γλουτοί, το εσωτερικό μέρος των γονάτων, η κοιλιά και τα μπράτσα. Οι άντρες επιλέγουν τη θεραπεία επιπλέον και για  το στήθος (γυναικομαστία). 

Υπάρχουν παρενέργειες;

H θεραπεία Cavitation είναι μη επεμβατική, δεν απαιτεί αναισθησία, δεν πονάει, δεν προκαλεί καν μελανιές. Είναι απόλυτα ασφαλής και εγκεκριμένη ιατρική μέθοδος. Οι υπέρηχοι στοχεύουν με ακρίβεια στους λιπώδεις ιστούς κάτω από το δέρμα και δεν επηρεάζουν τα αιμοφόρα αγγεία, τα νεύρα και τους συνδετικούς ιστούς.

Πότε θα δείτε αποτέλεσμα και πόσο θα διαρκέσει

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, ενώ βελτιώνονται σε κάθε επανάληψη. Ο βασικός κύκλος συνεδριών περιλαμβάνει 8-10 συνεδρίες, οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν σε διάστημα 4-6 εβδομάδων. Πέρα από την μείωση πόντων, μετά από κάθε συνεδρία Cavitation θα διαπιστώνετε ότι το δέρμα σας θα είναι πιο λείο, απαλό και σφριγηλό. Το πόσο θα διαρκέσουν τα αποτελέσματα εξαρτάται από και  εσάς. Μπορεί και πάνω από ένα χρόνο, εφόσον δεν πάρετε βάρος, προσέχετε τη διατροφή σας και κάνετε τακτικά ακόμα κάποια άσκηση, ακόμα και ήπια.

Extra tip: Για θεαματικά αποτελέσματα συνδυάστε την τεχνολογία Cavitation σε συνδυασμό με μεσοθεραπεία σώματος, ραδιοσυχνότητες και κρυολιπόλυση.

Είναι όλα τα μηχανήματα CAVITATION ίδια;

Αν και υπάρχουν διαθέσιμα πολλά μηχανήματα Cavitation, λίγα είναι τεχνολογικά εξελιγμένα και έχουν αρκετή ισχύ ώστε να σας δώσουν το αποτέλεσμα που ονειρεύεστε. Ο συνδυασμός ενός προηγμένου και αποτελεσματικού εξοπλισμού στα χέρια ενός εξειδικευμένου προσωπικού είναι το κλειδί της επιτυχίας .

Η αρχική δερματολογική αξιολόγηση με βάση την κλινική σας εικόνα και το ατομικό ιατρικό ιστορικό σας είναι βασική για την σε κάθε περίπτωση επιλογή της καταλληλότερης και πιο αποτελεσματικής θεραπείας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i