Είναι η λιποαναρρόφηση θεραπεία με μόνιμα αποτελέσματα;

Μέθοδοι χωρίς χειρουργείο: Ακούγονται με ενδιαφέρον από τον κόσμο, έχουν όμως αποτέλεσμα και κυρίως μόνιμο;

shutterstock_392893315 By Olena Yakobchuk

Στην πραγματικότητα, είναι ίσως η μόνη θεραπεία με μόνιμα αποτελέσματα. Τελευταία προσφέρονται πολλές εναλλακτικές προτάσεις αντί της λιποαναρρόφησης, ώστε να αποφευχθεί μια χειρουργική επέμβαση ή ίσως και να μειωθεί το κόστος. Είναι όμως πραγματικά οικονομικότερες αυτές οι λύσεις ή είναι έστω αποτελεσματικές; Η εμπειρία δείχνει πως μάλλον όχι.

Πώς μειώνεται το λίπος

Ο αριθμός και η κατανομή των λιποκυττάρων σε κάθε σώμα είναι γενετικά προκαθορισμένο και το μόνο που αλλάζει ανάλογα με το βάρος είναι το μέγεθος του κάθε λιποκυττάρου. Όταν παίρνουμε βάρος, το κάθε λιποκύτταρο διογκώνεται από τη συσσώρευση λίπους. Ο αριθμός, επομένως, των λιποκυττάρων σε κάθε περιοχή του σώματος είναι εκείνος που θα πρέπει να μειωθεί προκειμένου να δώσουμε ένα καλύτερο σχήμα σ’ αυτό. Ο αποτελεσματικός και μοναδικός τρόπος είναι η χειρουργική αφαίρεση με τη μέθοδο της κλασικής λιποαναρρόφησης.

Η διαδικασία

Η λιποαναρρόφηση γίνεται με την εισαγωγή από μικρή οπή στο δέρμα πάνω από την επίμαχη περιοχή μικρού ρύγχους διαμετρήματος 3 έως 6 χλστ. Εφαρμόζοντας αρνητική πίεση στην τρύπα της κορυφής του ρύγχους, τμήματα λίπους αποκολλώνται και αφαιρούνται από την περιοχή. Η σωστή κατεύθυνση από τον πλαστικό χειρουργό αφαιρεί ομοιόμορφα λιπώδη ιστό από την επίμαχη περιοχή.

Μόνιμο αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα είναι πλέον σταθερό και μόνιμο για την υπόλοιπη ζωή. Η λιποαναρρόφηση με τη μέθοδο αυτή αλλάζει μόνιμα το σχήμα του σώματος, έστω κι αν στη συνέχεια αυτό πάρει ή χάσει βάρος.

Και τι γίνεται με τη χαλάρωση;

Αφαιρώντας όγκο από μια περιοχή, το δέρμα πάνω από αυτήν πιθανόν θα υποστεί κάποια χαλάρωση, που μπορεί να είναι μηδενική, εφόσον το δέρμα είναι ελαστικό, και αυτό εξαρτάται από τον κάθε οργανισμό και κυρίως από την ηλικία. Μέθοδοι που προσφέρουν κάποιο βαθμό σύσφιγξης του δέρματος έχουν επινοηθεί, η αποτελεσματικότερη όλων όμως είναι η ταυτόχρονη εφαρμογή των ραδιοσυχνοτήτων στο δέρμα. H κεφαλή του μηχανήματος έχει πληθώρα λεπτών βελονών μήκους 2 χλστ. που εμβυθίζονται στο δέρμα και προκαλούν μικρό έγκαυμα. Η επούλωση στη συνέχεια από τον οργανισμό προκαλεί σύσφιγξη του δέρματος.

Ευχαριστούμε τον Στρατή Γαβριήλ, πλαστικό χειρουργό Diplomate of European Board of Plastic Surgery, διευθυντή πλαστικής χειρουργικής της κλινικής Doctor’s Hospital (www.sgabriel.gr).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i