Υπάρχει μη επεμβατικό λίφτινγκ προσώπου;

Η ανόρθωση του περιγράμματος μπορεί να επιτευχθεί με οκτώ μικρές παρεμβάσεις σε στρατηγικά σημεία του προσώπου. Μαθαίνουμε όλες τις λεπτομέρειες.

studio-shot-of-young-beautiful-woman-picture-id1035978318 Credit:CoffeeAndMilk

Ευχαριστούμε τη Βενετία Γ. Μπλιάμπτη, δερματολόγο-αφροδισιολόγο, μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής (ΕΕΔΧ) (www.venetiagbliampti.gr).

Η μη επεμβατική ανάπλαση του προσώπου (μη επεμβατικό λίφτινγκ) έχει πια προχωρήσει και δεν αφορά μόνο την αντιμετώπιση των ρυτίδων ή απλά το γέμισμά τους σε μεμονωμένες περιοχές. Στόχος πλέον είναι η επίτευξη ενός ξεκούραστου χαρούμενου προσώπου χωρίς το «βάρος του χρόνου», αλλά με μια απόλυτα φυσική εμφάνιση. Και όλα αυτά χωρίς χειρουργική επέμβαση. Γι’ αυτό ακριβώς γεννήθηκε μια νέα φιλοσοφία προσέγγισης με τα ενέσιμα fillers υαλουρονικού οξέος, όπου με οκτώ παρεμβάσεις σε στρατηγικά σημεία του προσώπου επιτυγχάνεται η ανάπλαση και η επιθυμητή ανόρθωση.

Μη επεμβατικό λίφτινγκ με στόχο το φυσικό και επιτυχημένο αποτέλεσμα

Η διαδικασία ξεκινά με μια σειρά από στοχευμένα σημεία έγχυσης, που επιλέγονται προσεκτικά και προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες κάθε προσώπου, γι’ αυτό και τα οκτώ αυτά σημεία μπορεί να είναι λιγότερα σε κάποια πρόσωπα. Βασικός στόχος του ειδικού είναι τα σημεία με απώλεια όγκου και η ανακατανομή τόσο στο λιπώδη ιστό όσο και στη δομή των οστών.

Συνήθως οι περιοχές αυτές βρίσκονται:

  • Περιοφθαλμικά και στο σημείο της δακρυϊκής αύλακας.
  • Στην παρειά, όπου συνεχίζει κατά κάποιον τρόπο η δακρυϊκή αύλακα, δίνοντας την εντύπωση ότι χωρίζει το μάγουλο.
  • Στη ρινοπαρειακή περιοχή, στο πιγούνι, στις λεγόμενες «γραμμές θλίψης», που ξεκινούν συνήθως από τις γωνίες του στόματος και προς τα κάτω.

Τα αποτελέσματα στο σύνολο των περιπτώσεων είναι εντυπωσιακά από την πρώτη στιγμή. Τα ζυγωματικά σχηματίζονται ευκρινώς, οι σακούλες κάτω από τα μάτια ελαττώνονται, οι ρινοπαρειακές γραμμές εξομαλύνονται, οι γωνίες του στόματος ανορθώνονται δίνοντας τη σταθερή εντύπωση ενός χαρούμενου χαμόγελου. Το οβάλ του προσώπου βελτιώνεται και περιορίζονται οι «γραμμές θλίψης» στο πιγούνι.

Θεραπεία ενάντια στη βαρύτητα

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ολοκληρωμένη θεραπεία αναδιαμόρφωσης και στήριξης του προσώπου ενάντια στη βαρύτητα, με την αποκατάσταση του χαμένου όγκου, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η επιλογή των κατάλληλων εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος.

Τα τρία πλεονεκτήματα της μεθόδου

  • Προσδίδει απόλυτα φυσική και νεανική εμφάνιση.
  • Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μικρός, επιτρέποντας άμεσα την επιστροφή στις κοινωνικές και τις επαγγελματικές δραστηριότητες.
  • Αποτελεί μέθοδο κατάλληλη για τη βελτίωση του προσώπου σε διαφορετικές περιπτώσεις ασθενών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i