Fractional και μεσοθεραπεία: Δύο θεραπείες έως 100 ευρώ που μειώνουν πανάδες, δυσχρωμίες και ρυτίδες

Οι δύο πιο γνωστές θεραπείες για μειώσεις τις ατέλειες του δέρματος

Πρόβλημα: Πονοκέφαλος By Irina Bg

Είναι πολύ βασικό λοιπόν να αντιμετωπίσεις τα σημάδια του ήλιου αποτελεσματικά. Οι ειδικοί έχουν τη λύση μέσα από δοκιμασμένες θεραπείες, που ανανεώνουν το δέρμα και προσφέρουν ένα λαμπερό και ενυδατωμένο πρόσωπο.

Τα προβλήματα

Δεν είναι ασύνηθες στην Ελλάδα το δέρμα μας να αφυδατώνεται και να παρουσιάζει υπερχρώσεις, δυσχρωμίες και πανάδες ή ακόμα και υπερκερατώσεις σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Οι δυσχρωμίες και τα σχετικά προβλήματα δεν δημιουργούνται σε όλους τους ανθρώπους στον ίδιο βαθμό ούτε με την ίδια ένταση, καθώς οι πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση πανάδων. Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, βέβαια, που επιδεινώνονται με την υπερέκθεση στον ήλιο, είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους. Το ζητούμενο είναι να επαναφέρουμε το δέρμα μας στην προηγούμενη κατάστασή του, και δύο είναι οι καλύτερες θεραπείες που θα λύσουν τα προβλήματα αυτά προσφέροντας ενυδάτωση, ανάπλαση και εξαφάνιση των πανάδων και των υπερχρώσεων. Άλλωστε το δέρμα μας χρειάζεται φροντίδα για να διατηρηθεί στο χρόνο και, αν αφήσουμε τα προβλήματα να πολλαπλασιαστούν, τότε θα είναι πολύ πιο δύσκολο να τα αντιμετωπίσουμε.

Οι λύσεις

Fractional laser σε συνδυασμό με φωτοανάπλαση

Η συνδυαστική αυτή θεραπεία θα προσφέρει εξάλειψη των υπερχρώσεων και των πανάδων, θα διώξει τις υπερκερατώσεις και θα λειάνει τις ψιλές ρυτίδες. Το fractional laser επιτυγχάνει ένα ελεγχόμενο peeling αφαιρώντας τις κατεστραμμένες στιβάδες της επιδερμίδας και επιτρέποντας την αναγέννησή της. Το IPL laser (φωτοανάπλαση) εντοπίζει τις υπερχρώσεις και τις εξαχνώνει. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε τρεις συνεδρίες, με μεσοδιάστημα τριών εβδομάδων μεταξύ τους. Η διαδικασία διαρκεί μόλις 15 λεπτά και πραγματοποιείται στο ιατρείο. Αν και η θεραπεία είναι απόλυτα ανεκτή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπική αναισθητική κρέμα μία ώρα πριν από τη συνεδρία, ώστε να γίνει απολύτως ανώδυνη. Για μία-δύο ημέρες μετά την κάθε συνεδρία παρατηρείται ερυθρότητα, που τελικά εξαφανίζεται πλήρως. Μια ήπια κορτιζονούχα αλοιφή μπορεί να εφαρμοστεί τις πρώτες ημέρες, ώστε η ερυθρότητα να εξαφανιστεί γρήγορα. Συνιστάται να εφαρμόζονται ενυδατικές αναπλαστικές κρέμες, ώστε το αποτέλεσμα να βελτιώνεται ακόμα περισσότερο. Το κόστος κυμαίνεται μεταξύ €100-150 ανά συνεδρία.

Μεσοθεραπεία

Συστήνεται ανεπιφύλακτα ως θεραπεία επαναφοράς μετά το καλοκαίρι. Ειδικά αν πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις συνεδρίες των laser, μπορεί να προσφέρει περαιτέρω λάμψη στο δέρμα βοηθώντας τον οργανισμό να αναπλάσει την επιδερμίδα πιο γρήγορα. Οι μεσοθεραπείες περιέχουν πλειάδα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, που θεωρούνται απαραίτητα για την ανάπλαση του δέρματος, καθώς και υαλουρονικό οξύ, προφέροντας ταυτόχρονα όγκο και ενυδάτωση. Με πολύ ψιλές βελόνες το διάλυμα εγχέεται σε πολλαπλά σημεία στο δέρμα του προσώπου και έπειτα διαχέεται κάτω από αυτό με ήπιο μασάζ. Μετά τη συνεδρία ίσως δημιουργηθούν μικρές μελανιές, οι οποίες σύντομα θα εξαφανιστούν.  Η διαδικασία είναι ελαφρώς επώδυνη και σε περίπτωση που  ο ασθενής δεν την ανέχεται,  το πρόβλημα λύνεται με δύο ενέσεις τοπικής αναισθησίας, οπότε η θεραπεία γίνεται ανεκτή. Το κόστος δεν ξεπερνά τα €100.

Τι πρέπει να ξέρεις

Η αντηλιακή προστασία δεν πρέπει να περιορίζεται στους θερινούς μήνες και μόνο στο διάστημα που πηγαίνουμε στη θάλασσα, καθώς το αντηλιακό είναι απαραίτητο ακόμα και μετά το καλοκαίρι, έστω και αν η έκθεση στο ήλιο δεν είναι τόσο μεγάλη. Επίσης, δεν πρέπει να αμελούμε τη συστηματική ενυδάτωση της επιδερμίδας μας  όλο το χρόνο με ενυδατικές κρέμες, που πρέπει να χρησιμοποιούνται ανελλιπώς και καθημερινά.

Ευχαριστούμε τον Στρατή Γαβριήλ, πλαστικό χειρούργο, Diplomate of European Board of Plastic Surgery, διευθυντή του τμήματος πλαστικής χειρουργικής του Doctor's Hospital (www.sgabriel.gr).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i