Πλαστική προσώπου χωρίς νυστέρι γίνεται; Η απάντηση θα σε εκπλήξει

Μάθε τα πάντα για την πιο μοντέρνα θεραπεία αναζωογόνησης της εικόνας του προσώπου σου από τον πλαστικό χειρουργό δρ. Μιχάλη Κουτσούρη.

Πρόβλημα: Πονοκέφαλος By Irina Bg

Όλες οι γυναίκες συμφωνούν πως μία περιποιημένη και υγιής εικόνα του προσώπου τους είναι το παν. Από μία καλή κρέμα ενυδάτωσης έως μία σωστή βάση makeup, η beauty ρουτίνα είναι ιδιαίτερη σημαντική. Όσο όμως και αν ακολουθείς πιστά αυτή την ιεροτελεστία ο χρόνος θα κάνει κάποια στιγμή την εμφάνισή του και μαζί του οι πρώτες ρυτίδες. Οι ρυτίδες στο δέρμα μαζί με τη χαλάρωση των ιστών αποτελούν τη βασική αιτία που μία γυναίκα καταφεύγει στις θεραπείες με νυστέρι.

Σήμερα όμως υπάρχει μια πρωτοποριακή θεραπεία που μπορεί να διορθώσει τη γήρανση του προσώπου και να μας δώσει μια πολύ νεανική και φρέσκια εικόνα χωρίς καμία χειρουργική επέμβαση.

Η πλαστική προσώπου χωρίς χειρουργείο θεωρείται μία από τις πιο σύγχρονες, αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπείες που έχει να επιδείξει η αισθητική ιατρική και αποτελεί μια συνδυαστική, εναλλακτική θεραπεία που χαρίζει φυσικό αποτέλεσμα. Ο πλαστικός χειρουργός δρ. Μιχάλης Κουτσούρης σου εξηγεί παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο πρωτοποριακή θεραπεία ανανέωσης του προσώπου σου.

Τι ακριβώς είναι η πλαστική προσώπου χωρίς χειρουργείο; Πώς μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την εικόνα σου;

Πρόκειται για μια μοντέρνα εκδοχή της πλαστικής αισθητικής ιατρικής. Συγκεκριμένα γίνεται ένας συνδυασμός από Βotox με υαλουρονικό οξύ, εναλλαγή μικροδερμοαπόξεσης με μεσοθεραπεία καθώς και θεραπείες με laser λεύκανσης και laser ανάπλασης ιστών.

Πώς ακριβώς γίνεται η πλαστική προσώπου χωρίς χειρουργείο;

H τεχνική εξατομικεύεται ανάλογα με την ιδιαιτερότητα των χαρακτηριστικών του ατόμου και το βαθμό της φθοράς από το χρόνο, σε γενικές γραμμές όμως η εφαρμογή πραγματοποιείται σε δύο στάδια:

Πρώτο στάδιο

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την προσεκτική έγχυση Βotox και  Υαλουρονικού οξέος σε επιλεγμένα σημεία στο πρόσωπο. Πρόκειται για δύο διαφορετικά ενέσιμα υλικά, με διαφορετική σύσταση και εντελώς διαφορετική χρήση και φιλοσοφία εφαρμογής. Δηλαδή:

Το Βotox

Το botox (μποτουλινική τοξίνη) είναι μία φυσική, επεξεργασμένη πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται για τον περιορισμό της εκούσιας λειτουργίας των μυών και την αντιμετώπιση των δυναμικών ρυτίδων του προσώπου («πόδι χήνας», μεσόφρυο, μέτωπο). H μποτουλινική τοξίνη στην ουσία αδρανοποιεί προσωρινά τους μύες που δημιουργούν τις ρυτίδες με αποτέλεσμα οι βαθιές «γραμμές» στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το «πόδι της χήνας» να μειωθούν αισθητά ή και να εξαφανιστούν. Το αποτέλεσμα φαίνεται έπειτα από λίγες ημέρες και διαρκεί 3-6 μήνες. Το πρόσωπο ηρεμεί από τις δυναμικές ρυτίδες και δείχνει ξεκούραστο και φρέσκο.

Το υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ έχει την ικανότητα να δεσμεύει μεγάλες ποσότητες νερού (έως και 1.000 φορές το βάρος του) και χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα τόσο σαν filler (γέμισμα ρυτίδων), όσο και για τη βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας λόγω του υδρόφιλου χαρακτήρα του. Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη με αποτέλεσμα ο τύπος και η ποσότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθούν καθώς και οι περιοχές που θα εφαρμοστούν, να ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού. Με το υαλουρονικό οξύ σβήνονται οι αντιαισθητικές ρυτίδες γύρω από το στόμα και τις "γραμμές καπνιστού”, βελτιώνονται οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια ενώ μπορούν να διορθωθούν ασυμμετρίες και βαθουλώματα σε ολόκληρο το πρόσωπο.

Δεύτερο στάδιο

Στο δεύτερο στάδιο, όταν το Botox και το υαλουρονικό οξύ έχουν πετύχει την απάλυνση ή και την εξαφάνιση ακόμη των βαθιών ρυτίδων, την αποκατάσταση του χαμένου όγκου του προσώπου και τη βελτίωση του περιγράμματος, τότε μπορεί να εφαρμοστεί:

  1. η Μεσοθεραπεία,
  2. η Μικροδερμοαπόξεση,
  3. το Laser λεύκανσης και
  4. το Laser ανάπλασης

για τη βελτίωση της υφής, της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας του δέρματος.

Η μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία, όπως άλλωστε η ίδια η λέξη το μαρτυρά, στοχεύει στο μεσόδερμα δηλαδή στο "μεσαίο στρώμα” του δέρματος. Πρόκειται για ενέσιμη αγωγή κατά την οποία εγχύουμε στο δέρμα του προσώπου ένα διάλυμα που περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα, συνένζυμα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα δηλαδή ουσίες με αποδεδειγμένη αντιγηραντική και αναπλαστική δράση.

Η μικροδερμοαπόξεση (microdermabrasion)

Η μικροδερμοαπόξεση στοχεύει στην απομάκρυνση της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας μέσω της μηχανικής απολέπισης των νεκρών κυττάρων αυτής. Είναι μια θεραπεία η οποία εκμεταλλευόμενη την τεχνολογία έρχεται να απαλλάξει την εικόνα μας από την αντιαισθητική ‘’θαμπάδα’’ του δέρματος και να μας προσφέρει λάμψη και ανανέωση.

Μέσω ενός μικροτραυματισμού που γίνεται στην επιφάνεια του δέρματος με τη συσκευή της μικροδερμοαπόξεσης επιτυγχάνεται τόσο η ανανέωση της επιδερμίδας όσο και η άμβλυνση των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων αλλά και των ήπιων δυσχρωμικών αλλοιώσεων.

Laser λεύκανσης

Mε το Laser λεύκανσης επιτυγχάνουμε να δώσουμε μια πρωτοποριακή λύση στο πρόβλημα της ήπιας και μέτριας φωτογήρανσης δηλαδή σε υπερμελαχρώσεις, πανάδες, κηλίδες, δυσχρωμίες και καφεοειδή στίγματα, που επιτείνονται με τον ήλιο και δείχνουν "λερωμένη” και θαμπή την επιδερμίδα.

Laser ανάπλασης

Tο laser ανάπλασης είναι ένα από τα πιο σύγχρονα laser της αισθητικής ιατρικής. Με το laser ανάπλασης (προηγμένης γενιάς Fraxional Laser) επιτυγχάνουμε μια φυσική, ριζική και σε βάθος ανάπλαση του δέρματος και ταυτόχρονα βελτίωση της χαλάρωσης και απάλυνση των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων του προσώπου. Πρόκειται για την πιο μοντέρνα λύση για τη μη επεμβατική αναζωογόνηση, σύσφιξη και τόνωση του δέρματος του προσώπου.

Ανακεφαλαιώνοντας αξίζει να τονίσουμε ότι το αποτέλεσμα της πλαστικής προσώπου χωρίς χειρουργείο είναι ένα πραγματικό lifting προσώπου το οποίο:

  1. έχει άμεσα ορατό αποτέλεσμα,
  2. γίνεται ανώδυνα,
  3. έχει εξαιρετική ασφάλεια και
  4. είναι πραγματικά πολύ οικονομικό.
Πλαστική προσώπου χωρίς νυστέρι γίνεται; Η απάντηση θα σε εκπλήξει - εικόνα 1

Ευχαριστούμε το δρ. Μιχάλη Κουτσούρη πλαστικό χειρουργό, επιστημονικό υπεύθυνο των KOUTSOURIS PLASTIC SURGERY centers σε Κολωνάκι, Ναύπλιο, Τρίπολη. www.koutsouris.gr    /   Instagram: @m_koutsouris

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i