Υπάρχει κάποια θεραπεία για ανοιχτούς πόρους; Ρωτήσαμε τη δερματολόγο

Η δερματολόγος εξηγεί ποιο είναι το μοναδικό φάρμακο που μπορεί να βελτιώσει το πρόβλημα των ανοιχτών πόρων και τη διαδικασία που θα ακολουθήσεις.

beautiful-woman-picture-id927570754 Credit:CoffeeAndMilk

Tο μέγεθος και ο αριθμός των πόρων, δηλαδή του εκφορητικού ανοίγματος της σμηγματογόνου μονάδας στην επιφάνεια της επιδερμίδας, καθορίζεται από τα γονίδια μας, την κατασκευή μας και από την επίδραση των ορμονών πάνω στην παράγωγή του σμήγματος, όπως επισημαίνει η Μάργκη Καπελλάρη, δερματολόγος.

  • Το μοναδικό φάρμακο που μπορεί να επηρεάσει το μέγεθος του σμηγματογόνου αδένα και την παραγωγή σμήγματος είναι η τρετινοΐνη, ένα παράγωγο της βιταμίνης Α.
  • Πρόκειται για μια θεραπεία με χάπια που δίνεται από τον δερματολόγο όταν υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις. Διαρκεί 4-6 μήνες και η αποτελεσματικότητά της πλησιάζει το 90%.
  • Αν για ιατρικούς λόγους κάποιος δεν μπορεί να λάβει την αγωγή αυτή, τότε ανάλογα με το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα διαλέγουμε προσέγγιση.
  • Σε ήπιες περιπτώσεις συνιστούμε τοπικά αλοιφή τρετινοΐνης σε συνδυασμό με συνεδρίες Transdermal Fibroblast Stimulation, μια ανώδυνη τεχνική της μεσοθεραπείας.
  • Αν το πρόβλημα είναι πιο έντονο και η παραγωγή σμήγματος σταθεροποιημένη, μπορούμε να κάνουμε είτε ένα βαθύ χημικό peeling ή να κάνουμε ανάπλαση δέρματος με fractional laser.

Μπορείς να απευθυνθείς στην Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία (www.edae.gr) για περισσότερες πληροφορίες ή στον δερματολόγο σου.

Διάβασε επίσης: 10 μύθοι για την επιδερμίδα σου! (περισσότερο νερό = καλύτερη ενυδάτωση; κι όμως, όχι!)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i