Πώς λειτουργεί η μέθοδος Seffiller κατά των ρυτίδων;

«Μετά την εφαρμογή του Seffiller είναι εντυπωσιακή η βελτίωση υφής του δέρματος αλλά ακόμα πιο πολύ η αποκατάσταση του όγκου του προσώπου» λέει ο ειδικός.

beautiful-model-with-nude-makeup-picture-id178416195 Credit:Leegudim

Η ατροφία του δέρματος και η απώλεια όγκου είναι σημαντικοί παράγοντες που εμπλέκονται στη γήρανση του προσώπου συμβάλλοντας στο σχηματισμό των ρυτίδων και της πτώσης του περιγράμματος. Γι’ αυτό το Seffiller είναι η νέα εποχή στην αισθητική αναγεννητική ιατρική.

Η καινοτομία στην αντιμετώπιση των ρυτίδων

Το SEFFI (Superficial Enhanced Fluid Fat Injection) και το MicroSEFFI συγκαταλέγονται πλέον στις πιο χρησιμοποιούμενες τεχνικές για την αναγέννηση του δέρματος και την επαναφορά της έντασής του. Πρόκειται για μια αναγεννητική θεραπεία με stem cells, όπου με την ειδική της κάνουλα πραγματοποιείται συλλογή υγρού λίπους χωρίς απαραίτητη επεξεργασία για τη ρευστοποίησή του.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας

Μετά την εφαρμογή του Seffiller είναι εντυπωσιακή η βελτίωση της υφής του δέρματος αλλά ακόμα πιο πολύ η αποκατάσταση του όγκου του προσώπου. Δημοσιευμένες μελέτες του καθηγητή και πλαστικού χειρουργού Alessandro Gennai αποδεικνύουν ότι ο ιστός που εγχύεται με την ειδική κάνουλα SEFFI είναι πλούσιος σε CVF και ADCSs, κύτταρα τα οποία είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική αυτή αναγεννητική θεραπεία. Τo μέσο ποσό του ιστού που λαμβάνεται μέσω αυτής της διαδικασίας είναι 4 έως 12 ml όπου συγκεντρώνονται πάνω από 1 εκατομμύριο stem cells.

Η διαδικασία εφαρμογής της θεραπείας

Το Seffiller δίνει στον ιατρό την ικανότητα να εκτελέσει την αναγεννητική διαδικασία στο ιατρείο του χάρη στον ειδικά σχεδιασμένο οδηγό και στην ειδική κάνουλα SEFFI. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, είναι ασφαλής, αποτελεσματική και δε διαρκεί περισσότερο από 20 λεπτά. Μετά τη θεραπεία η ασθενής φεύγει και επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές της.

Τι να περιμένεις μετά τη θεραπεία SEFFI

Σε σχέση με μια τυπική θεραπεία λιποπρόσθεσης, η μέθοδος SEFFI προκαλεί λιγότερο οίδημα, αφού η βασική δράση της είναι η αναγέννηση λόγω των stem cells. Aυτή η αναγεννητική δράση είναι εμφανής στο δέρμα αμέσως μετά την εφαρμογή, ενώ το αποτέλεσμα ενισχύεται με την επανάληψη της θεραπείας Seffiller περίπου κάθε 3-6 μήνες. Φυσικά, εάν χρειάζεται, μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες ιατρικές αισθητικές διαδικασίες, όπως laser, peelings, νήματα, needling κ.ά.

Βασίλειος Κανδυλιώτης

Ευχαριστούμε τον Βασίλειο Κανδηλιώτη, MD, γενικό οικογενειακό ιατρό, MBA, μέλος SAMNAS, υπ. κάτοχο Master Αισθητικής Ιατρικής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i