Πώς να αποφύγεις και πώς να ελαττώσεις τις ρυτίδες γύρω από το στόμα

Η πρόληψη, τα κατάλληλα προϊόντα και οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες.

σωστή ρουτίνα καθαρισμού

Barcode ή ρυτίδες καπνιστών: Έτσι ονομάζονται οι χαρακτηριστικές κάθετες γραμμές που δημιουργούνται γύρω από το στόμα και κατατάσσονται στην κορυφή της λίστας με τις πιο ενοχλητικές ρυτίδες. Έχουν δανειστεί το όνομα τους από την ομοιότητα με τις κάθετες γραμμές των barcode, αλλά και από την συνήθη εμφάνιση στους καπνιστές λόγω της χαρακτηριστικής κίνησης του στόματος. Ιδανικές συνθήκες για τη μονιμοποίησή τους μπορεί να προκαλέσει ακόμα και η συχνή κατάποση υγρών με καλαμάκι, αλλά και το -κάποτε ινσταγραμικό- duckface.

Αν και η εμφάνισή τους δεν συμβαδίζει απαραίτητα με την ηλικία, κάνουν το πρόσωπο να δείχνει εξαιρετικά κουρασμένο και ώριμο. Υπάρχει τρόπος να προληφθούν κι αν έχουν ήδη εμφανιστεί, πώς μπορούν να ελαττωθούν;

Γιατί δημιουργούνται;

Οι συγκεκριμένες γραμμές κατατάσσονται στις ρυτίδες έκφρασης, καθώς για την εμφάνισή τους οφείλονται οι διαρκείς συσπάσεις των μυών του στόματος και των χειλιών, οι οποίες συμβάλλουν στην ταχύτερη φθορά των ινών κολλαγόνου και στην υπερέκταση του ελαστικού ιστού του δέρματος.

Την εμφάνισή τους ενθαρρύνουν και συνήθειες όπως το κάπνισμα και η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία, οι οποίες αφυδατώνουν το δέρμα και τελικά προκαλούν πρόωρη γήρανση.

Διάβασε περισσότερα στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i