Πώς θα απαλλαγείς από τις λευκές κηλίδες στα δόντια

Ένα πολύ συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ενήλικες, όσο και τα παιδιά, είναι οι λευκές κηλίδες.

brooke-cagle-nNj_e121IbI-unsplash

Υπάρχουν άνθρωποι που είχαν την τύχη να γεννηθούν με τέλεια δόντια. Έχουν ίσια, υγιή, λαμπερά και λευκά δόντια, δηλαδή όλα τα χαρακτηριστικά για ένα όμορφο χαμόγελο. Όμως, οι περισσότεροι έχουμε κάποιο οδοντικό πρόβλημα, είτε παθολογικό είτε αισθητικό, που χαλάει την εικόνα των δοντιών μας και μας κάνει να νιώθουμε άβολα κάθε φορά που χαμογελάμε. 

Ένα πολύ συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ενήλικες, όσο και τα παιδιά, είναι οι λευκές κηλίδες. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία λευκών σημαδιών στα δόντια. Η υπερβολική πρόσληψη φθορίου, εξωγενείς παράγοντες όπως τα σιδεράκια, καθώς και γενετικοί παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν λευκές κηλίδες. Ουσιαστικά, οφείλονται σε αλλοιώσεις της αδαμαντίνης, δηλαδή του εξωτερικού στρώματος του δοντιού. Στις περισσότερες περιπτώσεις προκειται για μια παθογένεια η οποία προκαλείται κατα τη διάρκεια της διάπλασης των δοντιών μας και δημιουργεί εντονο αισθητικό πρόβλημα. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα οι κηλίδες να είναι σημάδι αρχής τερηδόνας.

Πώς θα απαλλαγείς από τις λευκές κηλίδες στα δόντια - εικόνα 1

Μέχρι προσφάτως δεν υπήρχε καμία διαθέσιμη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού καθ’ αυτού, παρα μόνο η επικάλυψη των δοντιών αυτών με όψεις ρητίνης ή πορσελάνης.

Η σύγχρονη οδοντιατρική όμως, εξελίσσεται συνεχώς και νέες επαναστατικές μέθοδοι έρχονται να δώσουν ευκολότερα και πιο άμεσα αποτελέσματα και λιγότερα παρεμβατικά. Τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό ακολουθούν μια νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση των λευκών κηλίδων εντελώς ανώδυνη, γρήγορη και με αποτελέσματα που κρατούν τουλάχιστον 6 χρόνια. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μικρο-επεμβατική θεραπεία, με την οποία ουσιαστικά ο/η οδοντίατρος γεμίζει τους πόρους των κηλίδων, δημιουργώντας ένα όμορφο ομοιόμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, ισχυροποιώντας παράλληλα τη δομή του δοντιού. 

Μετά από αναζήτηση ανακαλύψαμε ότι στην Ελλάδα η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται στην οδοντιατρική κλινική των Mr & Mrs Pearl στη Γλυφάδα, αλλά και στο νέο τους ιατρείο στη Μύκονο. Μέσα σε διάστημα περίπου μιας ώρας οι λευκές κηλίδες στα δόντια θα έχουν εξαφανιστεί χωρίς τρόχισμα και άσκοπη απώλεια υγιούς σκληρού οδοντικού ιστού. Δεν αλλάζει τίποτα στη μορφολογία του δοντιού και ο ασθενής δε νιώθει πόνο. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και οικονομική και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. 

Ο ασθενής θα αποκτήσει ένα όμορφο λευκό χαμόγελο και τα δόντια του θα είναι χρωματικά ομοιογενή με μόνο μια επίσκεψη. Δε θα χρειάζεται πια να κρύβει τα δόντια του όταν γελάει για να μην φανούν οι λευκές κηλίδες. Με τη νέα αυτή μέθοδο, δεν θα σταματά να χαμογελάει. Όπως λένε, πολλές φορές δεν χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος. 

Μάθε περισσότερα για την αντιμετώπιση των λευκών κηλίδων από τους οδοντιάτρους των Mr & Mrs Pearls εδώ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i