Θέλεις να κάνεις μπότοξ; Δες τι πρέπει να προσέξεις

Τι θα πρέπει να προσέξουμε πριν κλείσουμε ραντεβού θεραπείας; 

health-supplement-female-face-antiaging-beauty-cosmetics-picture-id1143099939
Οι ρυτίδες έκφρασης αρχίζουν σιγά-σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους και aναρωτιέσαι αν η θεραπεία με μπότοξ θα μπορούσε να είναι η κατάλληλη για εσένα; Πριν κλείσεις κάποιο ραντεβού, ενημερώσου για το τι θα πρέπει να προσέξεις.  

Ένα πρόσωπο γεμάτο εκφράσεις είναι ένα πρόσωπο γεμάτο ζωή! Τι συμβαίνει όμως όταν οι ρυτίδες έκφρασης γίνονται περισσότερο έντονες απ’ όσο θα θέλαμε; Οι εγχύσεις λείανσης των ρυτίδων με βοτουλινική τοξίνη θεωρείται ήδη από το 1994 η Νο1 μη επεμβατική θεραπεία ομορφιάς. Αφού λοιπόν είναι μία 100% ασφαλής θεραπεία, γιατί αισθανόμαστε ανασφάλεια πριν τη δοκιμάσουμε; 

Τι θα πρέπει να προσέξουμε πριν κλείσουμε ραντεβού θεραπείας; 

Να απευθυνθείς σε εξειδικευμένο ιατρικό χώρο

Το πιο βασικό κομμάτι είναι να ξέρεις ποιος είναι αυτός που θα σου κάνει τη θεραπεία. Το μπότοξ είναι 100% ασφαλές, όταν χορηγείται από εξειδικευμένο ιατρό που ακολουθεί όλα τα προτεινόμενα πρωτόκολλα. Η αποθήκευση, η δοσολογία αλλά και ο τρόπος χορήγησης πρέπει να γίνονται με πολύ συγκεκριμένο  τρόπο. 

Βεβαιώσου ότι το ιατρείο που έχεις επιλέξει είναι εξειδικευμένο και ότι η θεραπεία θα γίνει από έναν έμπειρο, καταρτισμένο και πιστοποιημένο ιατρό. Πολλοί πιστεύουν ότι το μόνο που χρειάζεται για το μπότοξ είναι κάποιος που να κάνει την ένεση. Αυτό είναι μία λανθασμένη και επικίνδυνη άποψη. Γι’ αυτό πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική.  

Δες αποτελέσματα πριν κάνεις την επιλογή σου 

Λένε πως η καλύτερη διαφήμιση είναι αυτή που γίνεται από στόμα σε στόμα. Και είναι αλήθεια! Ό,τι αποτελέσματα και να έχεις δει σε online διαφημίσεις ή σε τηλεοπτικές εκπομπές, θα πρέπει να τα εξακριβώσεις μόνη σου. Ζήτα από τον εκάστοτε γιατρό που θα επισκεφθείς για να σε ενημερώσει, να δεις φωτογραφίες προηγούμενες θεραπείες μπότοξ που έχει κάνει. 

Όλοι μας έχουμε δει αποτελέσματα από ανέκφραστα και «παγωμένα» πρόσωπα και σίγουρα δε θέλουμε να μπούμε και εμείς σε αυτή τη λίστα! 

Μη φοβάσαι τις ερωτήσεις

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε είναι ότι φοβόμαστε να ρωτήσουμε τι μπορεί να πήγε λάθος σε ανεπιτυχείς θεραπείες μπότοξ που έχουμε δει. Το μπότοξ στοχεύει συγκεκριμένους μύες, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις δυναμικές ρυτίδες, δηλαδή τις ρυτίδες έκφρασης. 

Εάν το αποτέλεσμα είναι αφύσικο μετά από μια θεραπεία, αυτό μπορεί να οφείλεται σε εσφαλμένη δοσολογία ή λάθος στην εφαρμογή. Το Botox πρέπει να χορηγείται πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε να διατηρηθεί η αρμονία των μυών και η φυσική ισορροπία. 

Ενημερώσου για τη διαδικασία

Στο πλαίσιο των ερωτήσεων καλό θα είναι να ενημερωθείς από τον υποψήφιο γιατρό για όλη τη διαδικασία. Αυτό μας βοηθάει να ξέρουμε τι να περιμένουμε αλλά και τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Η θεραπεία με Botox είναι μη επεμβατική. 

Χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για τη χορήγηση του και δεν απαιτείται η χρήση αναισθητικού. Δεν είναι επίπονη και η αίσθηση που έχουμε είναι απλώς ένα τσίμπημα. Με την ειδική τεχνική του Dr. Τζερμιά μπορείς να απολαύσεις την εφαρμογή Botox χωρίς πόνο και με απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα του μπότοξ είναι προσωρινά, ωστόσο η διάρκεια τους εξαρτάται από το πώς αντιδρά ο κάθε οργανισμός στη θεραπεία. Γίνονται ορατά από την 5η ημέρα και η διάρκεια τους κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 4 έως 6 μήνες. 

Μάθε για ποιους είναι κατάλληλη η θεραπεία Botox 

Προτού προχωρήσουμε σε μια θεραπεία, είναι λογικό να αναρωτηθούμε εάν είναι κατάλληλη για εμάς! Παρά την άποψη που υπάρχει, το μπότοξ δεν είναι facelift! Η θεραπεία με Botox αποτελεί μία προληπτική θεραπεία και ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση μόνο των δυναμικών ρυτίδων, δηλαδή των ρυτίδων έκφρασης που είναι αποτέλεσμα των μυϊκών συσπάσεων του προσώπου. 

Οι στατικές ρυτίδες, από την άλλη, οφείλονται στη γήρανση, στην απώλεια ελαστίνης και κολλαγόνου και στην υποχώρηση της δερματικής συνοχής. Αναλόγως την ηλικία και το είδος των ρυτίδων σας υπάρχουν και οι αντίστοιχες θεραπείες. 

Σε συνεργασία με τον δερματολόγο, συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και επιστημονικό διευθυντή των δερματολογικών κέντρων IQ Skin Clinics,  Dr. Χριστόφορος Tzερμιάς, www.tzermias.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i