Έντεκα συμβουλές για άψογη εφαρμογή της μάσκαρα

Πώς θα επιλέξεις την καταλληλότερη για εσένα και πώς θα την ανανεώνεις εύκολα;

Μάσκαρα iStock

Σου αποκαλύπτουμε τα πολύτιμα tips & tricks της μάσκαρα για ένα φανταστικό αποτέλεσμα, χωρίς να καταστρέψεις τις βλεφαρίδες σου. Πώς θα επιλέξεις την καταλληλότερη για εσένα; Πώς θα ανανεώσεις εύκολα τη μάσκαρα σου;

Μη φοράς αδιάβροχη μάσκαρα κάθε μέρα

Αν δεν ιδρώνεις ιδιαίτερα ή δεν κάνεις καλλιτεχνική κολύμβηση, τότε δεν χρειάζεσαι την αδιάβροχη μάσκαρα τακτικά. Γιατί; Εκτός του ότι ξηραίνει πολύ τις βλεφαρίδες σου, δυσκολεύεσαι πολύ και να την αφαιρέσεις τρίβοντας τα μάτια σου, άρα χάνοντας βλεφαρίδες.

Μη καμπυλώνεις τις βλεφαρίδες σου ενώ φοράς μάσκαρα

Εδώ λέμε ένα τεράστιο όχι. Όχι μόνο καταστρέφεις την πρώην τέλεια εφαρμογή μάσκαρα, αλλά το ψαλίδι μπορεί να κολλήσει στις βαμμένες βλεφαρίδες σου και να τις τραβήξει.

Τι συμβαίνει όταν βάζεις και βγάζεις με μανία το βουρτσάκι σε ένα σχεδόν άδειο σωληνάριο μάσκαρα;

Όταν το κάνεις αυτό, στην πραγματικότητα δεν μαζεύεις όση μάσκαρα έχει απομείνει μέσα στο σωληνάριο, αλλά βάζεις αέρα μέσα, κάτι που στεγνώνει το προϊόν. Κι επειδή ξέρουμε πως δεν θέλεις κολλημένες βλεφαρίδες, προτίμησε να αγοράσεις μία καινούρια μάσκαρα.

Αν έχεις πυκνές βλεφαρίδες

Βρες βουρτσάκι με πυκνές, διπλά σπειροειδείς τρίχες για να μπορούν να "γαντζωθούν" καλά στις βλεφαρίδες σου.

Αν έχεις μακριές βλεφαρίδες

Διάλεξε ένα βουρτσάκι με τρίχες σε διάφορα μήκη με ελικοειδή φορά, που να σχηματίζουν μικρά τριγωνάκια από τη βάση ως τις άκρες. Μια τέτοια διάταξη καλύπτει πλήρως τις βλεφαρίδες σε όλο το μήκος τους κάνοντάς τους ταυτόχρονα κάτι σαν stretching.

Αν θες να αποφύγεις το σχηματισμό γρόμπων

Ειδικά αν έχεις πυκνές βλεφαρίδες, η μάσκαρα που θα επιλέξεις πρέπει να αποτελείται από τρίχες με αραιή στοίχιση. Ένα απαλό βουρτσάκι με τέτοια φόρμα μπορεί να απλώνει ομοιόμορφα πλούσιες δόσεις μάσκαρας με μία κίνηση.

Για λεία κάλυψη κατά μήκος όλης της βλεφαρίδας

Αναζήτησε ένα βουρτσάκι με καμπυλωτό σχήμα τριχών ή μια μικρή τετραγωνισμένη βούρτσα με τρίχες που στενεύουν αρκετά στις άκρες τους – το ιδανικό εργαλείο για τις γωνίες των βλεφαρίδων.

Πιο ελκυστικό αποτέλεσμα

Προτίμησε τις χρωματιστές μάσκαρα αντί της κλασικής μαύρης. Θα δώσει ένταση στο βλέμμα.

Σαγήνη διαρκείας

Για να ανανεώσεις τη μάσκαρα που έχεις βάλει από το πρωί, πέρασε τις βλεφαρίδες σου με λίγη βαζελίνη. Θα τις κάνει να φαίνονται πιο μαύρες και πιο γυαλιστερές.

Έξτρα μήκος

Άπλωσε πρώτα τη μάσκαρα και στη συνέχεια κόλλησε ψεύτικες βλεφαρίδες. Στις συσκευασίες υπάρχει συνήθως και η ειδική κόλλα για να τις στερεώσεις.

Εντυπωσιακές βλεφαρίδες

Εάν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο για να ανασηκώσεις τις βλεφαρίδες, πίεσε για 5 λεπτά τις άκρες τους με το βουρτσάκι της μάσκαρα. Το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει. Πριν όμως, πίεσε το βουρτσάκι σε καθαρό χαρτομάντιλο για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Διάβασε επίσης: 3 top tips για ακαταμάχητο βλέμμα (και το τρικ για σούπερ όγκο στις βλεφαρίδες με κάθε μάσκαρα)!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i