Έτσι το υαλουρονικό οξύ θα σε κάνει πολλά χρόνια νεότερη μέσα σε λίγη ώρα

Έγκυρες ιατρικές πληροφορίες για την πιο δημοφιλή επεμβατική αισθητική θεραπεία κατά της γήρανσης του προσώπου σου.

beautiful-woman-face-portrait-picture-id916653748 Credit:CoffeeAndMilk

Μια από τις πλέον μοντέρνες, αποτελεσματικές, ασφαλείς θεραπείες που έχει να επιδείξει σήμερα η αισθητική χειρουργική είναι η εξάλειψη ή η απάλυνση των ρυτίδων του προσώπου με τη χρήση ενός φαρμάκου, που λέγεται Υαλουρονικό Οξύ. Πρόκειται για μία ευρέως διαδεδομένη θεραπεία από την πλειοψηφία των γυναικών του πλανήτη, με την οποία πετυχαίνουμε ένα πρόσωπο αρκετά χρόνια νεότερο, με μια απλή επέμβαση λίγων λεπτών της ώρας.

Τι είναι το Υαλουρνικό οξύ

Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Μιχάλης Κουτσούρης, το Υαλουρονικό Οξύ είναι μια γλυκοζαμινοπρωτεϊνη, ένα μόριο δηλαδή που αποτελεί κύριο δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και είναι πανομοιότυπο στα περισσότερα είδη οργανισμών και σε όλους τους τύπους ιστών. Δεδομένου ότι είναι ένα εξαιρετικά υδρόφιλο μόριο (δεσμεύει νερό μέχρι και 1000 φορές το βάρος του), η σταδιακή απώλειά του με τα χρόνια, οδηγεί σε μια εικόνα αφυδατωμένου και εύθραυστου δέρματος, με προδιάθεση στη δημιουργία λεπτών ρυτίδων ακόμη και βαθειών πτυχών στην επιφάνεια του δέρματος.

Η διαφορά του Υαλουρονικού Οξέως που παράγεται στο εργαστήριο με αυτό του ανθρώπινου σώματος δεν ξεπερνά το 1% με αποτέλεσμα η θεραπεία με το ενέσιμο υλικό να βελτιώνει τις ατέλειες των χαρακτηριστικων του προσώπου χαρίζοντας ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα αναίμακτα, σχεδόν ανώδυνα και με πολύ μικρό διάστημα αποθεραπείας.

Πρέπει όμως να θυμάσαι ότι απαραίτητη προυπόθεση για ένα απόλυτα ασφαλές και επιτυχημένο αποτέλεσμα θα πρέπει από πλευράς του Πλαστικού Χειρουργού να υπάρχει:

 • Βαθιά γνώση της ανατομίας του προσώπου
 • Υψηλή αντίληψη της αισθητικής και των κανόνων αρμονίας
 • Κατανόηση των ιδιοτήτων του πρωτοποριακού αυτού υλικού
 • Αίσθηση του μέτρου

Σε ποιές περιοχές του προσώπου χρησιμοποιείται το ενέσιμο εμφύτευμα υαλουρονικού οξέως

Το Υαλουρονικό Οξύ σαν δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού, όταν εγχύεται ενιόμενο στο δέρμα δίνει όγκο και σφριγηλότητα στους ιστούς. Επειδή είναι ιδιαίτερα υδρόφιλο μόριο απορροφά νερό με αποτέλεσμα να πετυχαίνει εξαιρετική ενυδάτωση της περιοχής στην οποία εφαρμόζεται. Έτσι, σχεδόν αμέσως μετά την εφαρμογή του ενέσιμου Υαλουρονικού οξέως το πρόσωπο δείχνει πιο ζωντανό, πιο λαμπερό και πιο φρέσκο.

Τα κυριότερα σημεία που εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία η θεραπεία είναι τα εξής:

 • Λεπτές επιφανειακές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα
 • Βαθιές ρινοπαρειακές πτυχές και ρυτίδες έκφρασης
 • Ρυτίδες της γωνίας του στόματος
 • Ρυτίδες του μετώπου και του μεσόφρυου
 • Μαύροι κύκλοι και σακούλες στα μάτια
 • Τονισμός του περιγράμματος του προσώπου
 • Βελτίωση του σχήματος της μύτης
 • Αύξηση του όγκου των χειλιών

Ποιά είναι η διαδικασία εφαρμογής;

Η θεραπεία γίνεται κατά κύριο λόγο στο Ιατρείο και είναι σχεδόν ανώδυνη αφού πάντοτε προηγείται η χρήση αναισθητικής κρέμας ή τοπικής αναισθησίας στα σημεία εφαρμογής.

 • Η έγχυση του του ενέσιμου Υαλουρονικού οξέως γίνεται με τη βοήθεια μιας πάρα πολύ λεπτής βελόνας (Νο Pain Needle). Aνάλογα με τον τύπο του δέρματος και το πάχος της ρυτίδας το υλικό εγχύεται είτε παχύρρευστο στο βάθος, στη βάση της ρυτίδας (δίνοντας όγκο και «ανορθώνοντας» τη ρυτίδα), είτε λεπτόρρευστο σε πιο επιφανειακά σημεία, εξομαλύνοντας εντελώς την πτύχωση του δέρματος.
 • Η όλη διαδικασία διαρκεί 30-40 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Μετά τη θεραπεία συνήθως απαιτείται η εφαρμογή πάγου τοπικά στην περιοχή της έγχυσης για περίπου 2 ώρες. Μπορεί να εμφανιστεί μικρός ερεθισμός αλλά και οίδημα στην περιοχή έγχυσης λόγω των ενέσεων, ο οποίος όμως υποχωρεί σε 24-48 ώρες.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Ο πλαστικός χειρουργός Μιχάλης Κουτσούρης, τονίζει: «Το ενέσιμο Υαλουρονικό Οξύ, είναι μια ουσία αδρανής και χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη ασφάλεια, κάτι που σημαίνει ότι δεν προκαλεί αλλεργίες, αντιδράσεις, φλεγμονές, κακοήθειες και κολλαγονώσεις».

Δεν παρουσιάζει τάσεις μετατόπισης, οπότε εκεί που εμφυτεύεται εκεί παραμένει, διατηρώντας το επιθυμητό αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, μια πολύ σπάνια παρενέργεια του Υαλουρονικού Οξέως που μπορεί να συμβεί σε ποσοστό 7 με 8 /1.000 περιστατικά περίπου, είναι μια ήπια αντίδραση υπερευαισθησίας του οργανισμού, κάτι που χαρακτηρίζεται από οίδημα της περιοχής εφαρμογής και αντιμετωπίζεται με εφαρμογή αντιδότου.

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα; Το ενέσιμο Υαλουρονικό Οξύ έχει ΑΝΤΙΔΟΤΟ

Το Υαλουρονικό οξύ είναι το ΜΟΝΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ της σύγχρονης Πλαστικής Χειρουργικής που έχει ΑΝΤΙΔΟΤΟ. Το αντίδοτο ονομάζεται Υαλουρονιδάση είναι ενέσιμο, βρίσκεται σε υγρή μορφή και οποιαδήποτε στιγμή έρθει σε επαφή με το εμφύτευμα του Υαλουρονικού Οξέως το αποδομεί και το εξαφανίζει. Με πολύ απλά λόγια δηλαδή «αν κάτι δεν μου αρέσει» στο αποτέλεσμα της εφαρμογής του Υαλουρονικού Οξέως ή ακόμη και αν υπάρχει παραμόρφωση των χαρακτηριστικών από λανθασμένη εφαρμογή του, τότε μπορώ οποιαδήποτε στιγμή, άμεσα ή μεταγενέστερα, να χρησιμοποιήσω ΑΝΤΙΔΟΤΟ Υαλουρονιδάση και να αφαιρέσω το πλεονάζον ή σε λάθος θέση υλικό αποκαθιστώντας 100% την εικόνα.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως έχουν διάρκεια ζωής που κυμαίνεται από 8 έως 16 μήνες περίπου. Όπως τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Μιχάλης Κουτσούρης,

ένας πρακτικός κανόνας λέει ότι το Υαλουρονικό Οξύ απορροφάται σε ποσοστό από 15 μέχρι 30% τον πρώτο χρόνο. Αυτό με πολύ απλά λόγια σημαίνει ότι μετά από έναν χρόνο δεν εξαφανίζεται όλο το Υαλουρονικό Οξύ που έχουμε βάλει σε μια περιοχή αλλά ότι μετά την παρέλευση ενός έτους παραμένει στη θέση του ποσοστό ίσο με 85% έως 70%. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τότε είναι απλά να συμπληρώσουμε το Υαλουρονικό που έχει απορροφηθεί αν θέλουμε να συντηρήσουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Σε γενικές γραμμές πάντως ο βαθμός της απορρόφησης του Υαλουρονικού Οξέως και, επομένως, το πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα της θεραπείας, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, ο τύπος του δέρματος, η μυϊκή δραστηριότητα των υποκείμενων μυών, το βάθος και η θέση έγχυσης, η πυκνότητα του ενιόμενου υλικού.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία επαναλαμβάνεται μετά από 10-14 μήνες για τη διατήρηση ενός πολύ καλού αποτελέσματος.

Info: Ευχαριστούμε το δρ. Μιχάλη Κουτσούρη πλαστικό χειρουργό, επιστημονικό υπεύθυνο των KOUTSOURIS PLASTIC SURGERY centers σε Κολωνάκι, Ναύπλιο, Τρίπολη (michaliskoutsouris@gmail.com). Facebook Page: Μιχάλης Κουτσούρης – Instagram: @m_koutsouris).

Ξένη δημοσίευση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i