"Γιατί εγώ λέω "α" κι εκείνος καταλαβαίνει "ω";"

Κατάλαβε πώς σκέφτεται.

ζευγάρι iStock

Κατάλαβε πώς σκέφτεται… Προχθές είπα την εξής φράση στον άντρα μου: "Eίμαι πολύ κουρασμένη… σήμερα δεν πρόλαβα ούτε να φάω" Μέσα μου περίμενα μια απάντηση όπως "Αχ κοριτσάκι μου… Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι πες μου…" Αντί γι’ αυτό άκουσα "Δεν έπρεπε να τα κάνεις όλα μαζί, γι’ αυτό κουράστηκες…" Ουπς! Παγόβουνο… Μια καθημερινή απλή μικρή συνομιλία μπορεί να δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα. Πολλά ζευγάρια, μετά από κάτι τέτοιο μπορεί να συγκρουστούν πολύ έντονα… Μια από τις πιο συχνές δυσκολίες των ζευγαριών (παντρεμένων ή μη) που συναντάω, είναι η επικοινωνία. Πολλά προβλήματα προκύπτουν και διογκώνονται επειδή ο ένας δεν καταλαβαίνει τον άλλο. Χωρίς να φταίει απαραίτητα κάποιος ή κάτι συγκεκριμένο, πολλά ζευγάρια απομακρύνονται επειδή είτε ο ένας είτε ο άλλος, κρύβει τα συναισθήματα και τις ανάγκες του. Κι αυτό, γιατί θεωρούν την επικοινωνία τους… χαμένη υπόθεση. Οι διαφορές ανάμεσα στον τρόπο που σκέφτονται οι άντρες και οι γυναίκες είναι πολλές και έχουν διαμορφωθεί από οργανικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Όταν λοιπόν εισέπραξα την απάντηση εκείνη από τον άντρα μου, αφού στιγμιαία θύμωσα, στη συνέχεια σκέφτηκα ένα βασικό αντρικό χαρακτηριστικό:

Ανάγκη των αντρών να βρίσκουν τη λύση

Όταν ένας άντρας ακούσει μια γυναίκα να παραπονιέται, αμέσως σκέφτεται ότι είναι υπεύθυνος να της βρει λύση και συνήθως θεωρεί προσωπική αποτυχία το παράπονό της. Σκέφτεται δηλαδή ότι δεν καταφέρνει να την ικανοποιήσει. Έτσι, προσπαθεί να την κάνει να σκεφτεί διαφορετικά, αλλάζοντας το σκεπτικό της. Από την άλλη, έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες δεν χρειάζονται απαραίτητα λύση, αλλά συμπαράσταση, κατανόηση και τρυφερότητα. Εκεί κάπου αρχίζει η σύγκρουση, καθώς ο ένας νιώθει άσχημα για τον εαυτό του (άντρας) και ο άλλος απογοητεύεται γιατί δεν παίρνει αυτά που χρειάζεται (γυναίκα). Όταν δηλαδή παραπονιέσαι για κάτι στον άντρα σου, εκείνος ακούει "δεν τα καταφέρνεις".

Τι να κάνεις:

Προσπάθησε να λες το παράπονό σου αφού πρώτα έχεις αναφέρει κάτι θετικό για εκείνον. Δηλαδή, "Ευτυχώς που με βοηθάς κι εσύ στα ψώνια του σπιτιού… σήμερα που τα έκανα όλα μόνη μου, νιώθω πολύ κουρασμένη".

Δες τη συνέχεια στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i