Μήπως ο φίλος σου σε βλέπει ερωτικά, αλλά εσύ θέλεις να μείνετε μόνο φίλοι;

Ένας φίλος σου μόλις σου εξομολογήθηκε ότι δε σε βλέπει φιλικά. Τι μπορείς να κάνεις αν θέλεις να παρεμείνετε μόνο φίλοι;

couple-on-a-date-at-the-park-picture-id697982914 Credit:Mixmike

Σε πρόσφατη έρευνα του Boise State University, οι ερευνητές εξέτασαν άτομα που είχαν ερωτικά αισθήματα για κάποιο φιλικό τους πρόσωπο, αλλά και άτομα που κάποιο φιλικό πρόσωπο τους είχε εξομολογηθεί βαθύτερα αισθήματα.

Διάβασε επίσης: Πώς θα δείξεις (διακριτικά) στο φίλο σου ότι τον θέλεις;

Από τις συνεντεύξεις προέκυψαν οι βασικές διαφορές ανάμεσα στις φιλίες που έμειναν σταθερές μετά από αυτή την αποκάλυψη και στις φιλίες που χάλασαν. «Είναι φυσιολογικό να αναπτύξεις τέτοια αισθήματα», τονίζουν οι ερευνητές. «Προσπάθησε να μην κατηγορήσεις τον εαυτό σου ή τον άλλον.

Πώς θα διατηρήσεις τη φιλία σας; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Κάνε σοβαρές προσπάθειες να διατηρήσεις τη φιλία σου. Οι προσπάθειες σου πρέπει να είναι έμπρακτες και να αναγνωρίζονται από τον άλλο. Είναι σημαντικό να συνεχίσετε να κάνετε τα ίδια πράγματα που κάνατε και πριν.
  • Πρέπει να είστε και οι δύο αποφασισμένοι να διατηρήσετε αυτή τη φιλία. Η φιλία σας πρέπει να είναι εξίσου σημαντική και ουσιώδης και για τους δύο για να διατηρηθεί.
  • Προσπαθήστε να δεχτείτε το γεγονός ότι τα αισθήματα δεν είναι αμοιβαία. Μόνο έτσι μπορείτε να προχωρήσετε.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί η φιλία σας, είναι να ήταν ήδη πολύ δυνατή. Αν μια φιλία δεν είναι δυνατή πιθανόν να μην αντέξει μια τέτοια αποκάλυψη.
  • Για να επιβιώσει η φιλία σας, είναι σημαντικό να μπορείτε να ανοίγεστε και να νιώθετε ασφάλεια και άνεση με τον φίλο σας.
  • Προσπαθήστε να αποφύγετε την αμηχανία, την άβολη σιωπή και την έλλειψη οπτικής επαφής καθώς αυτά θα σας φέρουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Διάβασε επίσης: Γίνεται να βρεις σύντροφο στο Instagram; Σεξ από το πρώτο ραντεβού; 8 απόψεις για τις σχέσεις σχολιάζονται από τον ειδικό

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i