Επικοινωνία στη σχέση: Μάθε να λες τι σε ενοχλεί

Να πώς θα εξωτερικεύσεις την όποια δυσαρέσκεια σου χωρίς να καβγαδίζεις ανούσια.

young-couple-staying-home-picture-id1215736587

Φαίνεται ότι τις περισσότερες φορές είναι πολύ δύσκολο για τις γυναίκες να είναι ευθείς και άμεσες, όπως εξηγεί και η ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου: "Change your life with CBT", Corinne Sweet. Και γι' αυτό μερικές φορές προτιμούν να παίρνουν αυτό που επιθυμούν με πιο πλάγιους τρόπους πιστεύοντας ότι έτσι θα κερδίσουν περισσότερα με το μικρότερο δυνατό κόστος...

1. Διοχέτευσε το θυμό σου

Αν αισθάνεσαι εξαιρετικά θυμωμένη, τότε καλύτερα να μη μιλήσεις. Γιατί είναι πολύ πιθανό να ξεστομίσεις πράγματα πολύ σκληρά, που στην ουσία δεν τα πιστεύεις, και στο τέλος να χάσεις το δίκιο σου. Καλύτερα να αποφύγεις να κάνεις μια μετωπική σύγκρουση. Είναι προτιμότερο να πας για μια βόλτα, να βγεις για τρέξιμο, και να κάνεις οτιδήποτε μπορεί να σε εκτονώσει.

2. Να είσαι ειλικρινής

Πολλές φορές ξεστομίζουμε, το «Καλά είμαι..» γιατί νιώθουμε ότι αν ο σύντροφος μας, μας γνώριζε πραγματικά καλά, θα έπρεπε να είχε καταλάβει από μόνος του το λάθος του. Περιμένουμε να αντιληφθεί χωρίς εξηγήσεις, ποια συμπεριφορά ήταν αυτή που μας στεναχώρησε και μας πίκρανε.

Η αλήθεια είναι πως έχουμε πολύ υψηλές προσδοκίες, και περιμένουμε από τους άντρες να διαβάσουν το μυαλό μας. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει... Είναι πολύ πιο υγιές και τίμιο, να του εξηγήσεις με ηρεμία τί είναι αυτό που σε έχει ενοχλήσει, όπως για παράδειγμα, αν σε στεναχωρεί που δεν οργανώνει ποτέ κάτι για την επέτειο σας. Μπορείς να του πεις «Θα ήθελα την επόμενη φορά, να αναλάβεις εσύ την πρωτοβουλία της οργάνωσης της επετείου μας», όντας ευθύς, ειλικρινής και άμεση.

Να μην ξεχνάς ποτέ τον τρόπο με τον οποίο καβγαδίζεις. Γιατί ακόμα και ο τσακωμός έχει τους κανόνες του. Υπάρχουν οι καβγάδες που μας φέρνουν κοντά, και αυτοί οι καβγάδες με τους οποίους επιδιώκουμε να φτάνουμε τα πράγματα στα άκρα.

3.  Προτίμησε να μιλάς για τον εαυτό σου, από το να τον κατηγορείς

Αν ο σύντροφός σου, αργεί πολύ να γυρίσει τα βράδια λόγω δουλειάς, είναι προτιμότερο να πεις: «Θα προτιμούσα να γυρνάς λίγο νωρίτερα σπίτι, για να περνάμε λίγο χρόνο μαζί» από το να πεις: «Γυρνάς πάντα αργά σπίτι». Όρισε μια συγκεκριμένη ώρα για να μιλήσετε για αυτό που σε απασχολεί, μία ώρα που θα είστε και οι δύο ήρεμοι και χαλαροί. Προσπάθησε να μην χάσεις την ουσία, και το κυριότερο να μην αναμοχλεύσεις και να μην επιστρατεύσεις γεγονότα, καβγάδες και σφάλματα του παρελθόντος.

Αν τα πνεύματα οξυνθούν επικίνδυνα, είναι προτιμότερο να είσαι ειλιρκρινής και να πεις: «Δεν μπορώ να μιλήσω άλλο, γιατί έχω θυμώσει πολύ» από το να πεις ότι είσαι εντάξει, ενώ στην πραγματικότητα δεν είσαι.... Να ξέρεις πως δεν υπάρχει σχέση χωρίς παράπονα, καβγάδες, και παρεξηγήσεις... Το μεγάλο ζήτημα είναι να καταφέρεις να τα αντιμετωπίζεις όλες τις δυσκολίες και τις διαφωνίες που θα προκύψουν, με αγάπη, κατανόηση, ειλικρίνεια και διάθεση αμοιβαίων υποχωρήσεων... Τότε όλοι ο δρόμος της αγάπης, θα είναι κοινός και μακρύς...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i