Πώς να διώξεις τη ρουτίνα από τη σεξουαλική σου ζωή

Η ψυχολόγος Σάντυ Κουτσοσταμάτη σε προλαβαίνει και απαντάει αυτό που σε απασχολεί.

σεξουαλική ζωή iStock

Τι γίνεται λοιπόν όταν, παρόλο που αγαπάς τον σύντροφο σου, θέλεις να κρατήσεις τη σχέση αλλά η σεξουαλική ρουτίνα έχει μπει ανάμεσά σας; Αυτός είναι ο προβληματισμός πολλών ζευγαριών, καθώς η έλλειψη της σεξουαλικής επιθυμίας σχετίζεται με την αίσθηση ότι το σεξ θα είναι πάλι το ίδιο… Η ρουτίνα στο σεξ υποδηλώνει και ρουτίνα στη σχέση γενικότερα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για τους παρακάτω λόγους

Γιατί έρχεται η ρουτίνα στο σεξ

Υπέρμετρη κόπωση, λόγω καθημερινών δραστηριοτήτων, παιδιών, επαγγέλματος. Όταν το ζευγάρι είναι πολύ ταλαιπωρημένο, κουρασμένο ή και άυπνο (ειδικά αν υπάρχουν μικρά παιδιά) από την καθημερινότητα, τότε το τελευταίο που επιδιώκουν είναι το σεξ. Η ξεκούραση και ο ύπνος φαντάζουν πολύ πιο δελεαστικά.

Απουσία αποκλειστικού χρόνου μεταξύ στο ζευγάρι. Οι επαγγελματικές δραστηριότητες και τα παιδιά μπορεί να στερήσουν από το ζευγάρι τον χαλαρό χρόνο που περνούσε από την αρχή της σχέσης. Έτσι, σταδιακά οι δυο ερωτικοί σύντροφοι μετατρέπονται σε δυο καλούς και λειτουργικούς συγκάτοικους. Κάποιοι μου έχουν αναφέρει ότι νιώθουν σα να ζουν με τον αδερφό ή την αδερφή τους

Έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι, η οποία συνήθως οδηγεί σε διαμάχες και συγκρούσεις χωρίς τελική συμφιλίωση. Έτσι και οι δυο κρατούν μέσα τους θυμό, που συνοδεύει την καθημερινότητά τους και δημιουργεί έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας.

Έλλειψη επικοινωνίας όσον αφορά στο σεξ. Πολλοί φοβούνται να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους και να ζητήσουν τι τους ευχαριστεί. Έτσι, απομονώνουν τον εαυτό τους και νιώθουν σα να εκτελούν ένα υποχρεωτικό έργο.

Η μακροχρόνια προσπάθεια του ζευγαριού να τεκνοποιήσει. Αυτή η διαδικασία είναι ψυχοφθόρος και μπορεί να κοστίσει στη σχέση, ειδικά όταν συνοδεύεται από έντονο άγχος και αυτο-υποτίμηση.

Η αίσθηση της δεδομένης σχέσης. Πολλοί, ειδικά μετά το γάμο ή και τα παιδιά, θεωρούν τη σχέση δεδομένη και σταματούν να προσπαθούν για αυτή. Σταματούν να φροντίζουν τον εαυτό τους και να δείχνουν έμπρακτα τον σύντροφο τους τη σημαντικότητά του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση του ζευγαριού.  

Δες περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i