Πώς να κερδίσεις σε έναν καβγά (με τον σύντροφο ή τα παιδιά σου);

Χρησιμοποίησε τα επικοινωνιακά και διπλωματικά τρικ.

kavgas-default

Η κακή επικοινωνία ευθύνεται κατά 80% για την έλλειψη προσωπικής επιτυχίας, σύμφωνα με την Juliet Erickson, συγγραφέα του Nine Ways To Talk Around a Boulder. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μερικά έξυπνα κόλπα.

Καβγάς με το σύντροφό σου;

  • Έκφρασε τα συναισθήματά σου. Ξέρεις πως το «δε βοηθάς ποτέ στο σπίτι» δεν έχει αποτέλεσμα. Οι σύμβουλοι γάμου προτείνουν την προσέγγιση «όταν κάνεις αυτό, εγώ νιώθω έτσι». Το να εξηγείς πώς νιώθεις είναι πιο αποτελεσματικό από την επίθεση.
  • Άσ’ το πάνω του. Στους άνδρες αρέσει να λύνουν προβλήματα. Θέσε τις ανάγκες σου έτσι ώστε να τον προκαλείς να κάνει κάτι γι’ αυτές.

Επικοινωνία στη σχέση: Μάθε να λες τί σε ενοχλεί!

  • Παίξε τίμια. Απόφυγε τα πείσματα. Όταν αρχίζεις να σηκώνεις απογοητευμένη τα μάτια σου ή να γελάς ειρωνικά, κάθε προσπάθεια για υγιή διαφωνία μετατρέπεται σε καβγά. Στο βιβλίο του How to Win an Argument o Robert Mayer προτείνει: «Ανταποκρίσου αντί να αντιδράς. Όταν αντιδράς, σε ελέγχει η κατάσταση. Όταν ανταποκρίνεσαι, έχεις εσύ τον έλεγχο».
  • Διάλεξε τις μάχες σου. Το να υποχωρείς σε κάτι μικρό για να πάρεις μακροπρόθεσμα αυτό που θες είναι καλή στρατηγική. Αν μια διαφωνία δεν οδηγεί πουθενά και ο σύντροφός σου ενδιαφέρεται πιο πολύ να νικήσει παρά για λύση, πρόσφερέ του μια μικρή νίκη.

Καβγάς με τα παιδιά σου;

  • Επισήμανε τα πλεονεκτήματα. Η φράση «πήγαινε στο κρεβάτι τώρα!» μπορεί να ακούγεται έντονη, μάλλον όμως δε θα είναι τόσο αποτελεσματική, αφού τα παιδιά δεν είναι ρομπότ και δεν ανταποκρίνονται σε μια αυταρχική προσέγγιση. Μια καλή στρατηγική είναι να επισημάνεις το όφελος. Δοκίμασε να πεις: «Αν δεν κοιμηθείς νωρίς, θα είσαι κουρασμένη αύριο και δε θα μπορούμε να μείνουμε μέχρι αργά στο πάρτι της φίλης σου».

Παιδιά στο κρεβάτι των γονιών; Πώς θα κόψεις τη συνήθεια!

  • Κάνε τη ρουτίνα φίλη σου. Τα μικρότερα παιδιά ανταποκρίνονται καλά στη ρουτίνα. Μια επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα τους προσφέρει ασφάλεια και αν γνωρίζουν πως μετά το μπάνιο πηγαίνουν για ύπνο, δε θα δυσκολευτείς να τα πείσεις να ξαπλώσουν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i