Αν έχεις αυτό το χόμπι, μάλλον είσαι κοντά στην απιστία (;)

Και δε το λέμε εμείς, αλλά αυτή η έρευνα.

tourist-woman-in-la-havana-city-cuba-picture-id642751110 Credit:FilippoBacci

Τα συναισθηματικά και πνευματικά οφέλη του να ταξιδεύεις είναι ασυναγώνιστα. Έρευνα βρήκε πως όσοι διασχίζουν τον κόσμο είναι περισσότερο δημιουργικοί, ανοιχτόμυαλοι και ευέλικτοι σε σχέση με εκείνους που δεν το κάνουν. Αλλά σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, οι ένθερμοι ταξιδευτές μπορούν να αντιμετωπίσουν κάτι που λέγεται ηθική σχετικότητα.

«Η έρευνα εξετάζει την ιδέα πως τα ταξίδια εκτός από νοητικά ευέλικτο θα σε κάνουν και... ηθικά ευέλικτο», γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για ανήθικη συμπεριφορά, γράφει η Psychology Today.

Διάβασε επίσης: Τα 4 μυστικά επιτυχίας για να τον κάνεις να σε θέλει

«Τα ταξίδια σου δίνουν την ευκαιρία να γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους, έχουν τη μαγική θελκτικότητα του αγνώστου και του ασυνήθιστου και θα μπορούσαν να σε απελευθερώσουν από τους περιορισμούς της καθημερινότητας», γράφουν στην έρευνα. «Μια τέτοια δυναμική μπορεί να οδηγήσει τον καθέναν σε πιο παρορμητική και ανήθικη συμπεριφόρα, καθώς και σε μια εντελώς ανοιχτή στάση απέναντι σε μία σχέση».

Διάβασε επίσης: Μάθαμε πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ερευνητές επισημαίνουν πως η εν λόγω μελέτη απλώς δημιουργεί μια αμυδρή σύνδεση μεταξύ των ταξιδιών και τέτοιων συμπεριφορών και καταλήγει πως χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη μελέτη για να καταλήξουν σε οριστικά συμπεράσματα.

Καμία δικαιολογία, πάντως, για το επόμενο ταξίδι σου...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i